Kirsten Normann Andersen
 svarer 
Magnus Heunicke

Kirsten Normann Andersen (SF) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, hvilke kriterier vil blive lagt til grund for udvælgelsen af lægeerklæringer, som skal forelægges styrelsen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 59, Spørgsmål 2
Hvilke kriterier vil blive lagt til grund for udvælgelsen af lægeerklæringer, som skal forelægges styrelsen?

Svar fra mandag den 16. november 2020
”Hvilke kriterier vil blive lagt til grund for udvælgelsen af lægeerklæringer, som skal forelægges styrelsen?” Svar:

Sundheds- og Ældreministeriet har til brug for besvarelse af spørgsmålet indhentet bidrag fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, der har oplyst følgende:

”Med indfødsretsaftalen mellem den tidligere regering, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti indgået den 29. juni 2018 blev det aftalt at styrke de lægefaglige diagnoser i forbindelse med behandlingen af ansøgninger om naturalisation ved at oprette en enhed i Styrelsen for Patientklager, som af Folketingets Indfødsretsudvalg gennem Udlændingeog I tegratio s i isteriet ka a odes o e ”seco d opi io ”, hvis der i forbindelse med behandlingen af en indfødsretssag måtte blive behov herfor.

Det er således Folketingets Indfødsretsudvalg, der vurderer, om der er behov for en vurdering af de lægelige oplysninger i en sag”.
0:000:00