svarer 
Lea Wermelin

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om titlen på ministerens pressemeddelelse om bl.a. L 55 af 22. oktober 2020 er ”Stop for flere og større havbrug i Danmark”

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 55, Spørgsmål 9
Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt det er en korrekt udlægning af de realpolitiske og lov- og forvaltningsmæssige konsekvenser af det aktuelle lovarbejde med L 55, at titlen på ministerens pressemeddelelse om bl.a. L 55 af 22. oktober 2020 er ”Stop for flere og større havbrug i Danmark”?

Svar fra mandag den 16. november 2020
Reglerne om brug af kompenserende marine virkemidler ved havbrugsproduktion skulle skabe mulighed for vækst i havbrugssektoren.

Formålet med lovforslaget er at ophæve lovgrundlaget for at fastsætte regler om kompenserende marine virkemidler ved havbrugsproduktion. Bemyndigelsen har aldrig været udnyttet, hvorfor reglerne ikke har fundet anvendelse. Uden mulighed for brug af kompenserende marine virkemidler forventes det at blive vanskeligt for havbrugssektoren at vokse.

Det ændrer ikke på, at ansøgninger om havbrugsproduktion skal behandles efter gældende regler, hvilket også klart fremgår af både lovforslag og 1. behandlingen i Folketinget.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00