svarer 
Lea Wermelin

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvorvidt en vedtagelse af L 55 betyder, at der lov- og forvaltningsmæssigt er vedtaget et stop for flere havbrug i Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 55, Spørgsmål 10
Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt en vedtagelse af L 55 betyder, at der lov- og forvaltningsmæssigt er vedtaget et stop for flere havbrug i Danmark?

Svar fra mandag den 16. november 2020
Lovforslaget går ud på at ophæve lovgrundlaget for at fastsætte regler om brug af kompenserende marine virkemidler ved havbrugsproduktion. Uden mulighed for brug af kompenserende marine virkemidler forventes det at blive vanskeligt for havbrugssektoren at vokse. Ansøgninger om havbrugsproduktion vil dog fortsat skulle behandles efter gældende regler, hvilket også klart fremgår af både lovforslag og 1. behandlingen i Folketinget.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00