svarer 
Lea Wermelin

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvad ministeren har gjort for at indhente tilbagemeldinger og erfaringer fra alle de kommuner, der forvalter havbrug i Danmark efter, at ministeren præsenterede ønsket om at rykke myndighedskompetencen til staten

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 5
Ministeren bedes oplyse, hvad ministeren har gjort for at indhente tilbagemeldinger og erfaringer fra alle de kommuner, der forvalter havbrug i Danmark efter, at ministeren præsenterede ønsket om at rykke myndighedskompetencen til staten?

Svar fra fredag den 13. november 2020
Der er gennemført et omfattende arbejde i forbindelse med rapport om status og grundig gennemgang af havbrugsområdet, herunder er der gennemført et særligt tilsyn i foråret 2019 hos de respektive miljøtilsynsmyndigheder inkl. kommunerne for de danske havbrug. Det særlige tilsyn omfattede bl.a. afrapporteringer, workshops mv., hvor de kommunale medarbejdere på havbrugsområdet præsenterede ministerieriet for deres erfaringer, synspunkter mv.

Interessenterne på området inkl. KL har også været inddraget i arbejdet med grundig gennemgang af havbrugsområdet både i forbindelse med opstarten af arbejdet og ved kommentering af udkastet til endelig rapport.

Derudover har jeg i forbindelse med udarbejdelse af handleplan for oprydning i havbrugssektoren i foråret 2020 brevkorresponderet med KL, som i den forbindelse har fremført organisationens synspunkter til den fremadrettede placering af myndigheds- og tilsynskompetencen for de kystnære havbrug.

Endeligt har lovforslaget været i offentlig høring i perioden 24. juni til 19. august 2020, hvor KL og kommunerne såvel som alle andre har haft mulighed for at afgive høringssvar til brug for den videre lovbehandling.

Det er således min klare opfattelse, at lovforslaget om at samle miljøtilsynet for alle havbrug i staten er baseret på omfattende undersøgelser og analyser, og at samtlige relevante parter i sagen har afgivet deres bemærkninger og i øvrigt har haft mulighed for at give deres synspunkter til kende.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00