svarer 
Lea Wermelin

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvorfor ministeren finder, at lokal forankring er vigtigt inden for spildevandsområdet, men ikke inden for havbrugsområdet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 9
Ministeren bemærker i sit svar på MOF alm. del spørgsmål 1145, at ”Det er efter min opfattelse vigtigt, at den konkrete planlægning i form af spildevandsplan og udledningstilladelser er lokalt forankret inden for overordnede, statsligt fastsatte rammer.” Vil ministeren redegøre for, hvorfor ministeren finder, at lokal forankring er vigtigt inden for spildevandsområdet, men ikke inden for havbrugsområdet, når der i den grundige gennemgang af havbrugsområdet ikke blev fundet nogle problemer med kommunernes varetagelse af myndighedsopgaven?

Svar fra fredag den 27. november 2020
Rapport om status og grundig gennemgang af havbrugsområdet, som blev oversendt til Folketinget den 20. december 2019, konkluderer bl.a., at tilsynet med havbrug adskiller sig fra andre typer af miljøtilsyn, fordi der ikke kan måles direkte på emissionerne. Disse skal i stedet beregnes på baggrund af viden om input og output i forhold til produktionen. Der henvises til rapportens kapitel 9 og særligt side 99.

Havbrugsområdet er dermed ikke sammenligneligt med spildevandsområdet.

Jeg henviser i øvrigt til mine svar på udvalgsspørgsmål 1 og 6, hvor jeg redegør nærmere for, hvorfor myndighedsopgaverne på havbrugsområdet efter min opfattelse skal samles i staten.

Lea Wermelin /
0:000:00