Charlotte Broman Mølbæk
 svarer 
Astrid Krag

Charlotte Broman Mølbæk (SF) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om ministeren vil tage initiativ til at foretage en evaluering senest medio 2021 med henblik på at vurdere konsekvenserne af lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 16, Spørgsmål 16
Vil ministeren tage initiativ til at foretage en evaluering senest medio 2021 med henblik på at vurdere konsekvenserne af lovforslaget, og om lovforslaget har fået den virkning, som er forudsat i forbindelse med lovforslagets behandling i Folketinget?

Svar fra tirsdag den 15. december 2020
”Vil ministeren tage initiativ til at foretage en evaluering senest medio 2021 med henblik på at vurdere konsekvenserne af lovforslaget, og om lovforslaget har fået den virkning, som er forudsat i forbindelse med lovforslagets behandling i Folketinget?” Svar:

Jeg deler spørgerens interesse for at følge tæt med i, hvordan lovforslaget kommer til at virke i praksis. Og herunder få fulgt op på, hvorvidt lovforslaget får den virkning, som der er forudsat i lovforslaget og i forbindelse med lovforslagets behandling i Folketinget.

Jeg vil derfor følge op på dette lovforslag både i næste års opfølgning fra Ligebehandlingsnævnet, der forventes i december 2021 samt i den mere dybdegående evaluering, som er aftalt i regi af lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap.

Evalueringen forventer jeg bliver udformet i 2022, hvilket jeg dog ser som en fordel idet, evalueringen dermed vil bygge på et større antal sager og dermed give et mere dækkende billede af klagesager om rimelige individuel tilpasning fra Ligebehandlingsnævnet.

Jeg henviser desuden til min tidligere besvarelse af L 16 spm 9.
0:000:00