Rune Lund
 svarer 
Morten Bødskov

Rune Lund (EL) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om de oversendte ændringsforslag ændrer ved provenuvirkningen af lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 106, Spørgsmål 21
Vil ministeren redegøre for, om de oversendte ændringsforslag ændrer ved provenuvirkningen af lovforslaget?

Svar fra torsdag den 17. december 2020
De oversendte ændringsforslag vurderes ikke at have provenumæssige konsekvenser.

I forhold til ændringsforslag nr. 1 og 8 indebærer disse, at rentekorrektion ved forældrekøb indgår i grundlaget for arbejdsmarkedsbidrag. Den foreslåede ændring vil således indebære en udvidelse af grundlaget for arbejdsmarkedsbidraget for selvstændigt erhvervsdrivende. I provenuvurderingen til det fremsatte lovforslag er det allerede lagt til grund, at rentekorrektion indgår i grundlaget for arbejdsmarkedsbidrag, og ændringsforslaget vil derfor ikke indebære yderligere provenumæssige konsekvenser. Uden ændringsforslaget ville merprovenuet ved at afskaffe skattefordele ved forældrekøb i virksomheds- og kapitalafkastordningerne blive noget mindre end skønnet i lovforslaget som fremsat.

I forhold til ændringsforslag nr. 2 og nr. 6 er der tale om tekniske ændringer, der indebærer, at de gældende regler for værdiansættelse i forskellige situationer fremgår direkte af lovteksten. Der ændres således ikke ved gældende praksis, og disse ændringsforslag vurderes derfor ikke at have provenumæssige konsekvenser.

I forhold til ændringsforslag nr. 3 og nr. 7 er der ligeledes tale om tekniske ændringer, der gør skattepligtiges valg i forhold til indregning af fast ejendom ved opgørelsen af kapitalafkastgrundlaget bindende ift. opgørelsen af den tekniske friværdi samt ved rentekorrektion. Ændringerne sikrer, at skatteyder ikke utilsigtet kan spekulere i at anvende forskellige ejendomsværdier, hvilket understøtter, at der ikke opstår et utilsigtet om end begrænset mindreprovenu.

I forhold til ændringsforslag nr. 4 og nr. 5 indebærer de alene en præcisering, der skal tydeliggøre de gældener regler ift. rentekorrektion i virksomhedsordningen. Ændringerne har således ikke provenumæssige konsekvenser.

0:000:00