Marie Bjerre
 svarer 
Astrid Krag

Marie Bjerre (V) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, hvad mener ministeren om forslaget fra Danske Handicaporganisationer i deres høringssvar om, at vurderingen af rimelig individuel tilpasning ikke skal knyttes snævert op på den enkelte institutions budget, men skal sættes i forhold til kommunalbestyrelsens samlede budget for folkeskole eller dagtilbud

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 16, Spørgsmål 19
Hvad mener ministeren om forslaget fra Danske Handicaporganisationer i deres høringssvar om, at vurderingen af rimelig individuel tilpasning ikke skal knyttes snævert op på den enkelte institutions budget, men skal sættes i forhold til kommunalbestyrelsens samlede budget for folkeskole eller dagtilbud? Og vil ministeren stille et sådant ændringsforslag til lovforslaget?

Svar fra onsdag den 16. december 2020
”Hvad mener ministeren om forslaget fra Danske Handicaporganisationer i deres høringssvar om, at vurderingen af rimelig individuel tilpasning ikke skal knyttes snævert op på den enkelte institutions budget, men skal sættes i forhold til kommunalbestyrelsens samlede budget for folkeskole eller dagtilbud? Og vil ministeren stille et sådant ændringsforslag til lovforslaget?” Svar:

Det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at det er det enkelte dagtilbud hhv. den enkelte folkeskole, der skal foretage rimelig individuel tilpasning, men det er den pågældende kommunalbestyrelse, der har det overordnede ansvar.

Forslaget ændrer ikke på, hvordan de enkelte kommunerne og tilhørerende daginstitutioner/ folkeskoler varetager og fordeler deres forpligtelser i forhold til at overholde sektorlovgivningen.

Som det fremgår af mit samtidige svar på spm. 17 til L 16 handler formuleringen alene om Ligebehandlingsnævnets vurdering i forhold til en klagesag. Da den rimelige individuelle tilpasning vil skulle foregå på den enkelte daginstitution eller på den enkelte folkeskole, finder jeg det hensigtsmæssigt at fastholde at knytte denne vurdering dagsinstitutionens eller folkeskolens rammer og ressourcer.

Et ændringsforslag med det nævnte indhold vil derudover ligge uden for den aftale, regeringen har indgået med KL.
0:000:00