Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Benny Engelbrecht

Christoffer Aagaard Melson (V) spørger transportministeren, Benny Engelbrecht, om regeringen vil tage initiativ til at indarbejde skadede, ikke-genanvendelige traktionsbatterier i affaldsbekendtgørelsen, såvel i bekendtgørelsens tekst som i tilhørende bilag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 286, Spørgsmål 1
Vil regeringen tage initiativ til at indarbejde skadede, ikke-genanvendelige traktionsbatterier i affaldsbekendtgørelsen, såvel i bekendtgørelsens tekst som i tilhørende bilag?

Svar fra onsdag den 16. juni 2021
Vil regeringen tage initiativ til at indarbejde skadede, ikke-genanvendelige traktionsbatterier i affaldsbekendtgørelsen, såvel i bekendtgørelsens tekst som i tilhørende bilag?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Miljøministeriet, som har oplyst følgende:

”Miljøministeriet kan oplyse, at traktionsbatterier i dag er defineret som industribatterier og følger reglerne herfor i batteribekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 1453 af 07/1015 om batterier og akkumulatorer og udtjente batterier og akkumulatorer), der implementerer det nugældende batteridirektivs (direktiv 2006/66/EF) rav til håndtering og behandling. Det påhviler således producenter og importører samt enhver, der er i besiddelse af udtjente batterier uanset type, at håndtere disse miljømæssigt forsvarligt, således at bekendtgørelsens krav til behandlingen overholdes, herunder opnåelse af de fastsatte genanvendelseseffektivitetssatser. Det er forbudt at bortskaffe udtjente batterier ved deponering eller forbrænding.

EU-kommissionen har den 10. december 2020 fremsat Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om batterier og udtjente batterier (om ophævelse af bl.a. direktiv 2006/66/EF). Der pågår pt. forhandlinger af det fremsatte forslag til en ny EU-batteriforordning, der vil være umiddelbart gældende i medlemsstaterne, hvorfor en eventuel ændring af de nationalt fastsatte regler for batterier afventer udfaldet af forhandlingerne.” Side
0:000:00