Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Benny Engelbrecht

Christoffer Aagaard Melson (V) spørger transportministeren, Benny Engelbrecht, om regeringen overvejer at udarbejde regler for mulig genanvendelse af brugte traktionsbatterier, herunder som alternativ energikilde

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 286, Spørgsmål 3
Overvejer regeringen at udarbejde regler for mulig genanvendelse af brugte traktionsbatterier, herunder som alternativ energikilde?

Svar fra onsdag den 16. juni 2021
Overvejer regeringen at udarbejde regler for mulig genanvendelse af brugte traktionsbatterier, herunder som alternativ energikilde?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Miljøministeriet, som har oplyst følgende:

”Miljøministeriet kan henvise til besvarelse af spørgsmål nr. 1, for så vidt angår regulering af traktionsbatterier, herunder at der allerede i dag er krav til genanvendelse af udtjente traktionsbatterier, og at en ændring af de nationale regler for batterier afventer udfaldet af forhandlingerne af en ny batteriforordning i EU.

Miljøministeriet kan supplerende oplyse, at der i EU-kommissionens forslag til en ny forordning om batterier er øget fokus på genanvendelse generelt, og at der tillige foreslås nye regler i forbindelse med ændret anvendelse og renovering af batterier til andre formål.”
0:000:00