Rasmus Nordqvist
 svarer 
Lea Wermelin

Rasmus Nordqvist (SF) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om ministeren vil oversende det brev, hvor Danmark sammen med ti andre EU-lande presser på ambitionerne, og vil ministeren særligt uddybe, om et udvidet producentansvar specifikt indgår i det

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 12, Spørgsmål 1
Ministeren oplyste under 1. behandlingen, at Danmark sammen med ti andre EU-lande har presset på, for at det udspil, der kommer fra Kommissionen, er blevet ambitiøst. Vil ministeren oversende det brev, hvor Danmark sammen med ti andre EU-lande presser på ambitionerne, og vil ministeren særligt uddybe, om et udvidet producentansvar specifikt indgår i det?

Svar fra fredag den 7. januar 2022
Danmark har i samarbejde med 10 andre EU medlemslande d. 4. oktober 2021 sendt vedlagte fælles henvendelse til EU-Kommissionen med en samlet opfordring til en ambitiøs tekstilstrategi. Det fremgår af side 2 i henvendelsen, at der støttes et fokus på fælles harmoniserede EU-principper for udvidet producentansvar, i overensstemmelse med forureneren-betaler-princippet.

Jeg kan i tillæg oplyse, at den danske regering i februar 2021 sendte et høringssvar til EUKommissionen vedr. den kommende EU tekstilstrategi. Jeg sendte samtidig et brev til EUKommissionen med en opfordring til at fremlægge en ambitiøs strategi. Høringssvaret og dette brev er ligeledes vedlagt og relaterer sig til EU-Kommissionens daværende roadmap for det videre arbejde med tekstilstrategien (LINK). Det bemærkes, at et udvidet producentansvar for tekstiler indgår her.

Lea Wermelin / Janne Birk Nielsen Miljøministeriet • Slotsholmsgade 12 • 1216 København K Tlf. 38 14 21 42 • Fax 33 14 50 42 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk
0:000:00