svarer 
Christian Rabjerg Madsen

Boligudvalget spørger indenrigs- og boligministeren, Christian Rabjerg Madsen, om ministeren på skrift vil orientere Indenrigs- og Boligudvalget om, hvordan ministeren forestiller sig, at udvalget og kommunalordførerne skal inddrages i processen omkring en analyse af det på mødet drøftede, herunder en tidsplan for arbejdet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 48, Spørgsmål 2
Vil ministeren i forlængelse af lukket samråd om borgeres adgang til at forlange bindende kommunale folkeafstemninger, jf. B 48 - samrådsspørgsmål A, den 12. maj 2022, på skrift orientere Indenrigs- og Boligudvalget om, hvordan ministeren forestiller sig, at udvalget og kommunalordførerne skal inddrages i processen omkring en analyse af det på mødet drøftede, herunder en tidsplan for arbejdet?

Svar fra tirsdag den 24. maj 2022
”Vil ministeren i forlængelse af lukket samråd om borgeres adgang til at forlange bindende kommunale folkeafstemninger, jf. B 48 - samrådsspørgsmål A, den 12. maj 2022, på skrift orientere Indenrigs- og Boligudvalget om, hvordan ministeren forestiller sig, at udvalget og kommunalordførerne skal inddrages i processen omkring en analyse af det på mødet drøftede, herunder en tidsplan for arbejdet?” Svar:

På samrådet den 12. maj 2022 noterede jeg mig en bred opbakning til, at Indenrigs- og Boligministeriet tager initiativ til at bede VIVE om at udarbejde en analyse om borgerdrevne lokale folkeafstemninger.

Jeg kan i den forbindelse oplyse, at Indenrigs- og Boligministeriet den 20. maj 2022 med udgangspunkt i det på samrådet drøftede om indholdet af analysen har holdt et indledende møde med VIVE herom. VIVE er blevet bedt om at udarbejde et udkast til en projektbeskrivelse, som VIVE forventer at kunne levere et første udkast til efter sommerferien (ca. medio august). Udkastet til projektbeskrivelse forventes også at indeholde en tidsplan for projektet.

Når udkastet til projektbeskrivelse foreligger, vil jeg som lovet på samrådet sende udkastet til Indenrigs- og Boligudvalget og kommunalordførerne, således at udvalget og ordførerne har mulighed for at give bemærkninger til udkastet.

Når en endelig projektbeskrivelse er kommet på plads, sender jeg ligeledes denne til udvalget og ordførerne.

VIVE vil herefter igangsætte analysearbejdet, og afhængig af tidspunktet for igangsætningen og omfanget af analysen er det umiddelbart forventningen, at analysearbejdet kan blive afsluttet inden udgangen af 2023.
0:000:00