Marlene Harpsøe
 svarer 
Christina Egelund

Marlene Harpsøe (DD) spørger uddannelses- og forskningsministeren, Christina Egelund, om, at den gældende SU-fribeløbsgrænse for en social- og sundhedsassistent, der læser til sygeplejerske vil mindske incitamentet til at tage vagter i sundhedsvæsenet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 61, Spørgsmål 1
Det fremgår af ministerens svar på UFU alm. del spørgsmål 62, at de uddannelsessøgende kan arbejde stort set fuldtid under den gældende SU-fribeløbsgrænse, som aktuelt er på 18.412 kr. om måneden for studerende på videregående uddannelser. Er ministeren enig i, at for en social- og sundhedsassistent, der læser til sygeplejerske, vil en SU-fribeløbsgrænse på 18.412 kr. om måneden ikke være svarende til fuldtid samt at dette kan mindske incitamentet til at tage vagter i sundhedsvæsenet, om end der er hårdt brug for flere hænder?

Svar fra fredag den 26. maj 2023
Svaret er kommet
0:000:00