Her er de fem kandidater, der vil være Alternativets nye leder

Foruden Københavns kultur- og fritidsborgmester er fire personer stemplet ind i kampen om at blive den næste leder for Alternativet. 

Franciska Rosenkilde
Franciska Rosenkilde Kultur- og fritidsborgmester, København (Alt)
Jan Kristoffersen
Jan Kristoffersen Fhv. kandidat til Europa-Parlamentet, Alternativet, selvstændig

Der er flere bejlere til posten som politisk leder i Alternativet. 

Fristen for at melde sit kandidatur udløb i weekenden, og i alt fem personer har meldt sig ind i kampen om at blive den næste leder for Alternativet, efter at Josephine Fock trak sig fra posten i november

Kandidaterne har nu 14 dage til at samle 100 stillererklæringer, som giver muligheden for at kunne stille op til selve valget. Kun to ud af de fem er i mål.

Alternativets medlemmer er indkaldt til ekstraordinært landsmøde 7. februar med henblik på at vælge ny politisk leder.

Altinget giver dig et kort overblik over, hvem der jagter lederposten i Folketingets mindste parti.

Franciska Rosenkilde
Københavns kultur- og fritidsborgmester var den første til at melde sig på banen med sit kandidatur. Hun er allerede i mål med at samle de 100 stillererklæringer, og har dermed sikret sig en plads i det endelige opgør. Hun blev medlem af partiet i 2015 og valgt til Borgerrepræsentationen i København i 2017.

Troels Christian Jakobsen
Han er manuskriptforfatter og instruktør samt 1. suppleant til Borgerrepræsentationen i København og medlem af Skatteankenævnet for København og Bornholm. Troels Christian Jakobsen er den anden af kandidaterne, der er har sikret sig det nødvendige antal stillererklæringer.

Jan Kristoffersen
Han er tidligere kandidat fra Alternativet til Europa-Parlamentet. Han er uddannet jurist fra Københavns Universitet og har i flere år været konsulent for Deloitte. Jan Kristoffersen er endnu ikke i mål med de 100 stillererklæringer.

Thor Clasen Jonasen
Medlem af partiets Dialogrådet og tidligere byrådskandidat for Alternativet i Aarhus Kommune. Thor Clasen Jonasen har været medlem og frivillig i partiet siden 2015. Han mangler fortsat at indsamle de fornødne stillererklæringer.

Thomas Due Nielsen
Han har tidligere været politisk aktiv for SF og senest for Alternativets politiske afdelinger i Randers og Skanderborg. Thomas Due Nielsen jagter fortsat de sidste stillererklæringer.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal