Josephine Fock stopper øjeblikkeligt som Alternativets leder

FARVEL: Alternativets politiske leder, Josephine Fock, trækker sig øjeblikkeligt. Begrundelsen er, at det ikke er lykkedes at samle partiet.

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Cecilie Gormsen

Alternativet skal igen have ny politisk leder.

Lørdag har Josephine Fock nemlig valgt at trække sig fra posten som leder af partiet, fordi opgaven med at samle partiet har været for svær.

”Jeg har lagt al min kærlighed i Alternativet, men det har været svært at samle partiet. Alternativet er mit hjerteblod, og jeg var selv med til at stifte projektet i 2013. Derfor er det også vigtigt for mig, at partiet kommer godt videre og får et godt kommunal- og regionsrådsvalg næste år og et godt folketingsvalg, når det kommer,” siger Josephine Fock i en pressemeddelelse.

Sad som formand i under 10 måneder
Det er under ti måneder siden, at Josephine Fock vandt afstemningen om at blive Alternativets nye leder efter Uffe Elbæk. Her slog hun blandt andre Rasmus Nordqvist, der siden er skiftet til SF.

Valget af Josephine Fock faldt ikke i folketingsgruppens smag, og i marts valgte fire ud af partiets fem folketingsmedlemmer – heriblandt Uffe Elbæk – at forlade partiet og i stedet blive løsgængere. Siden marts har Alternativet derfor kun haft ét medlem af Folketinget, nemlig Torsten Gejl.

Josephine Fock fortæller, at det er hendes egen beslutning at trække sig med øjeblikkelig virkning, men hun fortsætter som partimedlem. Alternativet skal nu finde ud af, hvem der skal overtage posten som politisk leder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Josephine Fock

Fhv. politisk leder, Alternativet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1993)

0:000:00