Uffe Elbæk og afhopperne er klar med nyt politisk projekt

PROJEKT: Uffe Elbæk og tre andre afhoppere fra Alternativet er klar med et nyt politisk projekt. Det er endnu ikke et parti, men de fire skal holde gruppemøder og dele kontor på Christiansborg. 

Uffe Elbæks nye politiske projekt hedder Frie Grønne Stemmer. 
Uffe Elbæks nye politiske projekt hedder Frie Grønne Stemmer. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Daniel Bue Lauritzen

Det skal hedde Frie Grønne Stemmer, holde gruppemøder, have fælles kontor og en fælles politisk kontrakt.

Men det er ikke et parti. Endnu i hvert fald.

Uffe Elbæk og de tre andre afhoppere fra Alternativet, Rasmus Nordqvist, Susanne Zimmer og Sikandar Siddique har sammen stiftet det politiske projekt, Frie Grønne Stemmer. 

Det skriver Kristeligt Dagblad

"Vi fire er blevet enige om at lave et grønt politisk kontorfællesskab på Christiansborg. Vi tager nogle fælles værdier og erfaringer med fra Alternativet, men som udgangspunkt har vi ikke lagt bånd på hinanden. Vi har lyst til at give hinanden frihed til at finde ud af, hvad vi vil bruge den nye politiske position til," siger Uffe Elbæk til avisen. 

Medlemmerne har indgået en politisk kontrakt, siger Elbæk. Den betyder, at de fire repræsenterer hinanden i udvalg og i folketingssalen, selvom de ikke er medlem af samme parti. 

De fire afhoppere forlod Alternativet 9. marts i år.

De skete efter længere tids massive uroligheder i partiet, som begyndte, da Josephine Fock til partistifter Uffe Elbæks store fortrydelse blev valgt af medlemmerne som partiets nye politiske leder. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00