Løkke bliver rådgiver i stort advokatfirma

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bliver rådgiver i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel. Han fastholder dog sine politiske poster.

Lars Løkke Rasmussen
Lars Løkke Rasmussen (56) MF (V), fhv. statsminister og formand for Venstre

I går var det Helle Thorning-Schmidt, der fik nyt job. I dag er turen kommet til endnu en af landets tidligere statsministre.

Lars Løkke Rasmussen (V) starter til april som rådgiver i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel. Eller mere præcist: i en "deltidstilknytning" som såkaldt senior special advisor.

Det skriver Børsen.

Samtidig agter den tidligere statsminister at fortsætte som folketingsmedlem og medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn. Han har i øvrigt heller ikke tænkt sig bare at lade tiden i Folketinget rinde ud, mens han gradvist fortsætter i det private erhvervsliv, for Lars Løkke Rasmussen stiller også op til næste folketingsvalg, fortæller han.

"Jeg er ikke sådan en timetæller – det har jeg aldrig været. Jeg er jo et helt andet sted, end jeg var før. Statsminister og leder af mit parti var to rimeligt tunge arbejdsopgaver, som jeg ikke har mere, og derfor bilder jeg mig ind – uden at være selvindbildsk – at jeg har nogle ressourcer i overskud," siger Lars Løkke Rasmussen.

Den kommende senior special advisor har en kandidatgrad i jura fra Københavns Universitet, og i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel kommer han til at rådgive store danske og udenlandske virksomheder.

Selv om han nu kommer til at have sit virke i både Folketinget, partiet Venstre og Gorrissen Federspiel, understreger Lars Løkke Rasmussen, at han ikke ser nogen interessekonflikter og henviser til, at alle posterne er forbundet med 'et sæt af spilleregler' og 'stærk etisk regulering'.

Lars Løkke Rasmussen har ingen ordførerskaber i Venstre eller udvalgsmedlemskaber ud over det i Det Udenrigspolitiske Nævn, efter han i kølvandet på interne kontroverser i august sidste år trak sig som formand for partiet.

Siden da har han stiftet enkeltmandsvirksomheden Lars Løkke Rasmussen og ansættes i Gorrissen Federspiel gennem det.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal