Om  
Lars Findsen
Lars Kjeldsen
Claus Hjort Frederiksen

Tidligere FE-chef Lars Findsen får erstatning for fængsling og aflytning

Lars Findsen tilkendes erstatning for uberettiget varetægtsfængsling og aflytning. Den tidligere FE-chef var varetægtsfængslet i 71 dage og var blev aflyttet i omkring et år. 

Tidligere chef for FE, Lars Findsen, er blevet tilkendt erstatning for sin 71-dages varetægtsfængsling og for den aflytning, han blev udsat for i et års tid. 
Tidligere chef for FE, Lars Findsen, er blevet tilkendt erstatning for sin 71-dages varetægtsfængsling og for den aflytning, han blev udsat for i et års tid. Foto: Liselotte Sabroe/AP/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Den tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen er blevet tilkendt erstatning for uberettiget varetægtsfængsling og aflytning.

Det skriver Politiken.

Den på det tidspunkt hjemsendte FE-chef blev anholdt i Københavns Lufthavn 8. december 2021 på grund af mistanke om, at han havde lækket fortrolige oplysninger om statens sikkerhed. Lars Findsen var efterfølgende varetægtsfængslet i 71 i dage. Efter et længere forløb blev sagen – der både talte anklagen mod Lars Findsen og mod forhenværende forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) – i november 2023 droppet af Anklagemyndigheden.

Lars Findsen har efterfølgende krævet erstatning for "de strafprocessuelle tvangsindgreb og tort", og det har Statsadvokaten i Viborg Jakob Berger delvist tilkendt ham nu. 

Lars Findsens advokat, Lars Kjeldsen, har til Ritzau oplyst, at Findsen får erstatning for fængslingen. Han ønsker ikke at opgive det præcise beløb, men erstatningen er beregnet efter i forvejen fastsatte takster, og på grund af sigtelsernes alvor er der givet det dobbelte, skriver Politiken.

Lars Findsen får også erstatning for aflytningen af hans hjem, der stod på i et års tid. Statsadvokaten har dog afvist hans krav om godtgørelse for tort.

 "Det har vi klaget over til Rigsadvokaten," siger advokat Lars Kjeldsen.

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Findsen

Fhv. chef, Forsvarets Efterretningstjeneste, fhv. departementschef, Forsvarsministeriet 2007-15
cand.jur. (Københavns Uni. 1990)

Lars Kjeldsen

Advokat og partner (H), Nyborg & Rørdam, forsvarer for FE-chef Lars Findsen
cand.jur (Københavns Universitet, 1982)

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024