KL-formand presser på for ny velfærdslov: Alle partier må stå ved deres løfter

Fraværet af et umiddelbart flertal for regeringens såkaldte velfærdslov vækker uro i det kommunale Danmark. Folketingets partier må stå ved tidligere løfter og få loven vedtaget for at sikre ro om den lokale velfærd, lyder det fra KL’s formand.

Over de kommende 10 år forventes antallet af borgere over 80 år ifølge Vive at stige med over 50 procent. Det sætter den kommunale pleje under stort pres, som en velfærdslov kan være med til at afbøde, lyder det fra KL's formand.
Over de kommende 10 år forventes antallet af borgere over 80 år ifølge Vive at stige med over 50 procent. Det sætter den kommunale pleje under stort pres, som en velfærdslov kan være med til at afbøde, lyder det fra KL's formand.Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Ønsker man at holde hånden under den lokale velfærd, så skal man stemme for regeringens forslag om at indføre en såkaldt velfærdslov.

Det er budskabet fra KL’s top, hvor man nu frygter for, at der kan samles flertal til ambitionen om en velfærdslov efter flere partier på Christiansborg har lagt afstand til regeringens udkast.

Det gælder både Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale og Konservative.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00