Ny formand for Yngre Læger: Sundhedsforsikringer giver ulighed

DEBAT: Den sociale ulighed i sundhed er alt for stor, og samfundet bør ikke acceptere, at uligheden vokser sig større med udbredelsen af sundhedsforsikringer, skriver Helga Schultz, der er ny formand i Yngre Læger.

Af Helga Schultz
Formand for Yngre Læger

Selvom Danmark er et af de rigeste og mest lige lande i verden, har vi desværre stadig en alt for stor ulighed i sundhed.

Vi ved alle sammen, at chefkonsulenten i Rungsted har en væsentlig højere levealder end førtidspensionisten i Nordvest, og at psykiatriske patienter har en betydelig overdødelighed – det er velkendt, gammel viden. Og måske derfor bliver det også ofte både glemt og ignoreret.

For vi har jo et velfungerende og gratis sundhedsvæsen, ikke sandt? Men hvis vi har det, hvorfor har så mange danskere så anskaffet sig en sundhedsforsikring? Det burde jo være helt unødvendigt.

Her er svaret desværre også banalt i al sin pinlighed: man ønsker at sikre sig selv og sine nærmeste, også hvis det sker på bekostning af andre. Vi kan springe køen over og komme foran dem, der ingen sundhedsforsikring har – og vi ved godt, hvem der har en forsikring, se oppe i første afsnit…

Vil sætte fokus på samfundsemner
Tillad mig at præsentere mig selv – jeg hedder Helga Schultz, og jeg blev i sidste uge valgt til ny formand for Yngre Læger.

Yngre Læger er Danmarks største fagforening for læger, og langt de fleste af os arbejder på hospitalerne – vi er cirka 13.000, og det er os, du møder som det første, når du bliver indlagt, og det er os, der er 24/7/365 på hospitalerne.

Jeg ved godt, at ulighed i sundhed måske ikke er det første, en fagforening skal forholde sig til – vi er til for medlemmerne og deres arbejdsmiljø, løn og uddannelse.

Men Yngre Læger er en moderne fagforening, som udover arbejdet med fagpolitiske kerneopgaver også arbejder med en politisk agenda – og derfor vil jeg som ny formand sammen med Yngre Lægers bestyrelse fortsat sætte fokus på emner, der har samfundsmæssig betydning.

Hertil hører den ulighed i sundhed, som samfundet i ophøjet ro accepterer, og som kun vokser sig større med udbredelsen af sundhedsforsikringerne – de, der har et godt arbejde, kan forhandle sig frem til en god sundhedsforsikring, som oven i købet også dækker deres ægtefælle og børn, mens den enlige mor på kontanthjælp og postbuddet kun kan drømme om den slags.

Balancen må ikke tippe
Heldigvis har vi et godt offentligt sundhedsvæsen, men lige nu skal vi være opmærksomme på, at balancen ikke tipper, så vi står med to sundhedsvæsner: et privat med fasttrack for de velstående og et offentligt og udsultet for resten.

Det ønsker jeg i hvert fald ikke at bidrage til, og derfor vil jeg til en begyndelse gerne tage en diskussion om, hvordan vi som læger kan sikre mere lighed for vores patienter.

I forlængelse af dette emne ønsker jeg også som ny formand at arbejde for, at psykiatriske patienter får mere end bare ”opmærksomhed”.

Der skal tilføres de ressourcer og det personale, som der er stor mangel på, både i voksen- og børne- og ungdomspsykiatrien. Opmærksomhed og tomme ord er ikke nok: det kan vi ikke være bekendt, og det skal ændres.

Må jeg slutteligt berolige mine medlemmer (og advare vores arbejdsgivere!): Vi skal være klar til overenskomstforhandlingerne i 2021, vi skal igen vise, at de offentligt ansatte kan stå sammen, ligesom vi gjorde i år med stor succes.

For selvfølgelig er Yngre Læger først og sidst en fagforening, og vi er klar til at kæmpe for vores medlemmers løn og arbejdsmiljø.

Det gør vi ud fra den overbevisning, at har de yngre læger det godt, har patienterne det også godt.

Forrige artikel LIF til Jes Søgaard: Ny medicin er mere end bare højere udgifter LIF til Jes Søgaard: Ny medicin er mere end bare højere udgifter Næste artikel Hjerteforeningen: Øget social lighed i sundhed starter i kommunerne Hjerteforeningen: Øget social lighed i sundhed starter i kommunerne
 • Anmeld

  J Lehnemann

  Psykiatriske patienter

  ”….ønsker jeg også som ny formand at arbejde for, at psykiatriske patienter får mere end bare ”opmærksomhed”.”

  Alle kan forstå en brækket fod. Men hvad med psykiatriske patienter?

  I årtier har de fået påklistret mange sære betegnelser. Og diagnoserne flyver omkring og forstås vel dybest set kun af fagfolk.
  I min verden er psykiatriske patienter ganske almindelige mennesker med ondt i sjælen. Og med den accept kunne vi komme langt med at rumme de mennesker.

 • Anmeld

  Victoria Trolle-Millbrath · Kulturarbejder

  Selv det offentlige sundhedsvæsen forskelsbehandler

  Som kronisk syg folkepensionist med et uhelbredeligt hjælpergen har jeg fundet ud af, at der desværre gøres forskel på patienter i det offentlige også.
  Er du udenfor arbejdsmarkedet- ligegyldigt af hvilken grund - så får du ikke den bedste behandling. Du kan ikke få henvisning til speciallæge eller -afdeling, - du må tage den medicin, som "man" har vedtaget, at de besværlige kronikere skal have, på trods af manglende virkning eller bivirkninger, og influenzavaccinen til dem, man giver den gratis til, er ringere, end den selvbetalerne får.
  Et lille eksempel, som er selvoplevet, men som jeg senere har fundet ud af, er standard behandling. Som kronisk smertepatient med artrose fik jeg nogle tabletter, der gives for epilepsi. De skulle påvirke smertecentret i hjernen. De tog ikke smerterne, men gav mig en vægtøgning på 12 - 15 kg i løbet af en måneds tid. Og så fik jeg da først rigtig ondt i knæene også. På Rigshospitalet fik jeg besked på at tabe mig 12 - 15 kg, for så ville smerterne forsvinde. Jo tak. Der gik mere end 10 år, før det lykkedes mig, også selvom tabletterne blev droppet ret hurtigt, og der måtte en omgang brystkræft til, før det lykkedes.
  I sidste uge talte jeg tilfældigt med et par kvinder med gigtsmerter, der lige nu er igennem nøjagtigt det samme. Og ingen af dem kunne få lov at få anden smertestillende medicin, fordi deres læger sagde, at det var foreskrevet behandling "oppefra"!
  Så kom lige med lighed og velfungerende system igen.
  Men kære Helga, jeg ønsker dig seriøst tillykke med valget, og håber, at du også vil lytte til patienterne herude i den virkelige verden.

 • Anmeld

  Mette · Privatpraktiserende psykolog

  Forsikringsselskaberne lukrerer på det offentlige!

  Faktisk er det værre end hvad Helga beskriver.
  Indenfor psykolog-området er der tale om BÅDE forskelsbehandling OG udnyttelse af de offentlige ressourcer.
  Eksempel: medarbejder Morten får en depression. Han har heldigvis en sundhedsforsikring. Forsikringen henviser Morten til en psykolog, der har ydernummer - dvs. en overenskomst med det offentlige. Her er der et loft over det samlede antal behandlinger i Danmark. Typisk er der her ventetid, men fordi der er tale om en forsikringskunde, kommer Morten forrest i køen og skubber en "almindelig" borger bagud. Samtidig nyder forsikringsselskabet godt af det offentlige tilskud til behandling (men sundhedsforsikringen er betalt af private midler) - og forsikringsselskabet skal derfor ikke betale den fulde pris.
  Smart, ikke?

  Jeg tvivler (læs: håber!) på, at de politikere, der har indrettet systemet, så det er muligt, ved i hvilken udstrækning det sker. Det er ikke småpenge, forsikringsselskabet på den måde får i støtte fra det offentlige system.

 • Anmeld

  Ingemaje Lange · Cand.mag, m.sc, førtidspensionist

  Tak Helga

  Glæder mig over, at du handler på denne ulighed som desværre er voksende.
  Og tak til dig Mette for at rette lygten mod et forhold, som desværre i høj grad er virkelighed.

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Lægernes sædvanlige afpresning af samfundet

  Læger i Danmark kæmper heroisk for bedre vilkår til sig og sine, og et er med patienterne som kanonføden.

  Citatet taler for sig selv:
  "Vi skal være klar til overenskomstforhandlingerne i 2021, vi skal igen vise, at de offentligt ansatte kan stå sammen, ligesom vi gjorde i år med stor succes."

  Og for at drysse sukker på, får vi endnu engang den der om "ulighed" i levealder imellem chefkonsulenten i Rungsted der har en væsentlig højere levealder end førtidspensionisten i Nordvest, og den med at psykiatriske patienter har en betydelig overdødelighed.

  Men det er også gammel viden, at det IKKE er det offentlige sundhedsvæsens der er årsag til dette, men de forskellige socialgruppers selvvalgte levevis. Og de psykiske patienter dør vel tidligere end andre på grund af den medicin lægerne ordinerer.

  Hvis patienternes ve og vel virkelig lå formanden for Yngre Læger Helga Schultz så stærkt på sinde, kunne hun jo foreslå at det skal koste 100 kr at starte hos den praktiserende læge, for ad den vej at få minimeret de uvigtige konsultationer der er ved at løbe hele sundhedssektoren over ende.

  Men nej: Endeligt ikke noget der kan mindske trængslen i konsultationen. Der er jo lige mange penge i hver eneste patientbesøg, og de uvigtige er jo nemme penge.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Bertel Johansen

  Jeg har læst meget sludder på disse sider, men dit indlæg nærmere sig første pladsen
  Der har i en del år været et omprioteringsbidrag på 2% om året, der betyder at det er det offentlige område skal spare - og en årrække stiger den procentmæssig besparelser.
  Sundhedsvæsenet er også blevet ramt af besparelser der har medført forringelser af sundhedsydelserne
  Disse besparelser er grundet i den vanvittige økonomisk politik EU fører, som en række medlemslande borgere kritisere fordi der er sket en voksende ulighed og forringelselser i kernevelfærden.
  Det er underligt at nogle af de borgerlige med lignende synspunkt som dig som jeg har mødt i livet pludselig ændrer deres holdning, hvis de kommer ud for en social begivenhed eller bliver syge

 • Anmeld

  Henning oOesen · cand.pæd.psyk.

  Endelig en klar udmelding

  Det er rart at se at yngre lægers fagforening, melder så klart ud ang. - at den sociale ulighed breder sig mere og mere, med de tiltag den nuværendes regering og deres støtteparti udøver i deres magtfuldkommenhed.

 • Anmeld

  Victoria Trolle-Millbrath · Kulturarbejder

  Bertel Johansen

  Gør det forskellene mindre i socialgrupperne, at man skal betale 100 kr for at møde op hos lægen?
  Et lægebesøg er vel ikke en tur i tivoli, men noget man gør, fordi man er nødt til det. I forvejen erdet vel også sådan, at man i de velbeslåede grupper i samfundet er i gruppe 2, og dermed er i "betalingsklassen" med frit valg hos alle læger. Og er man f.eks. kronisk syg, føler der oftes flere udgifter med efter lægebesøget, men den pension eller anden form for indtægt man har hos os, er ikke belaster på samme måde som det, der i offentig sprogbrug hedder en gennemsnitindkomst.

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  2%-vanviddet og socialgrupperne

  Kulturarbejder Victoria Trolle-Millbrath : Nej, naturligvis har "100 kr i startgebyr" ikke noget at gøre med lighed eller ulighed. Men det vil løse meget af problemet med at sundhedsvæsnet bruger for mange ressourcer på "patienter" der ikke fejler andet end hvad de slev kan og bør klare. Undertiden kaldet simulanter.

  Al erfaring fra Sverige tilsiger at det er alt der skal til for at frigøre ressourcer, og lette sundhedsvæsnet for dette unødvendige arbejde.

  Kim Nielsen : Jeg deler Deres synspunkt på det uheldige i disse bevidstløst gentagne "2% omprioriteringsbidragsnedskæringer." Men ærlig talt: Jeg er ret siker på at De taler imod bedre vidende når De igen og igen beskylder EU for dette "2%-vanvid."

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Bertel Johansen

  Du hat mange gange demonstreret en mangelende viden om demokrati og økonomi

  Lad os tage det en gang til, da den lyse blå regering sammen med dine borgerlige venner besluttede sig til, at Danmark skulle være med i finanspakken.
  Det betødd, at Danmark forpligtede sig til at føre en stram finanspolitik, og din ven tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen besluttede, at der skulle ske besparelser på 2% om året bl.a. i sundhedsvæsenet - som matematisk med årene bliver en større % s besparelse.
  Det er denne sparepolitik der ligger i den førte økonomisk politik og son har givet ballade i Frankrig og Italien
  Der sket en gradvist og sikkert undergravning af vores velfærdstat

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Kim Nielsen: De plæderer for kaos og fattigdom

  Der er ikke noget "sparepolitik" over at en stat SKAL bruge mindre end den får ind i skatter og afgifter. Det er blot den nødvendige politik, eller at "indrette sig efter de faktiske forhold i jernindustrien" som den gamle smedeformand Hans Rasmussen formulerede det.

  Og en regering der vil "forære" sine borgere mere end de selv arbejder og betaler skat for, er i fuld gang med at køre et samfund i sænk til fælles fattigdom. Grækenland det aktuelle eksempel, måske Italien følger. Frankrig prøver åbenbart at undgå det.

  Og alt det har ikke noget som helst at gøre specielt med nogle "finanspakker" eller andet. Ethvert land er underlagt dette, uanset EU-medlemskab eller ej.

  Fat det dog.

 • Anmeld

  Victoria Trolle-Millbrath · Kulturarbejder

  Bertel Johansen

  Som kronisk syg med flere fysiske diagnoser vil min folkepension ( som er mit eneste økonomiske grundlag) skulle hæves med ca 1000 kr om måneden, hvis jeg - efter skat - skal betale 100 kr for hver kontakt med læge eller sundhedsvæsen.
  Må jeg spørge, hvor meget du mener, at et menneske behøver månedligt, for at overleve i DK?

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Bem. til Victoria Trolle-Millbrath

  Kulturarbejder Victoria Trolle-Millbrath.

  Det gør mig ondt at høre, at De har så mange diagnoser at De er nødt til at opsøge sundhedsvæsnet hver 3. dag året rundt. Og med en så alvorlig helbredsmæssig udfordring, og kun med den nøgne Folkepension som eneste livsgrundlag, kan det næppe blive til ret meget kulturarbejde.

  Men jeg kan berolige Dem med, at skulle fornuften indfinde sig i dansk sundhedspolitik, og 100 kr i startgebyr blive indført, bliver det uden tvivl som i Sverige og andre civiliserede stater, således at kronisk syge og handicappede får en særordning. Så jeg mener ikke at De behøver at være nervøs.

  Og nej: Hverken jeg eller andre kan sige noget fornuftigt og almengyldigt om hvor mange penge der skal til månedligt for at "overleve" i Danmark. Dertil er forholdene for de enkelte alt for forskellige. Mennesker har jo meget forskellige holdninger til penge: "Søren Sold og Peter Spar" som det engang hed, og alene lotteriet i huslejesektoren gør jo en del forskel.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Bertel Johansen

  DU holder dig ikke tilbage med at demonstrere din udvidenhed
  Jeg har før anbefalet dig at læse kampen om demokratiet og fundamentet under EU vakler - om fejlkonstruktionen i Den økonomiske og Monetære og den voksende ulighed i EU.
  Det ville kunne være en god idet at gøre,således at du kunne sætte dig lidt ind i tingene
  Jeg kan se at du er varm tilhænger af folk skal betale at gå til læge

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Re: Kim Nielsen: Deres EU-fobi skygger vist

  Kim Nielsen: Det ville være ret konstruktivt om De holdt Dem til sagen, for EU har jo intet med det danske sundhedsvæsen at gøre og er helt uden indflydelse på hvordan Folketinget udformer den danske fordelings- og overførelsespolitik. Blot der ikke bruges penge landet og regeringen ikke har. Og heller ikke De og deres meningsfæller ønsker vel "græske tilstande" her ??

  Og nej: Jeg har intet sted givet udtryk for at jeg er "varm tilhænger af folk skal betale at gå til læge." Det er alene Deres bevidste fejllæsning. Men jeg finder, at det ville være glimrende om vi tog en smule ved lære af eksemplet fra f.eks. Sverige, hvor de derovre har fået styrket sundhedsvæsnet ganske betydeligt ved at påvirke borgerne til at tænke sig lidt bedre om før de opsøger lægen og dermed får fri adgang til hele behandingssystemet.

  Bemærk venligst: At når lægeforeningen kæmper imod "100 kroner i startpenge," er det fordi medlemmerne lukrerer økonomisk på alle de nemme patienter der ikke fejler andet, end hvad de selv kunne klare hjemme med lidt mere omtanke. Man skal være mere end almindelig naiv hvis man tror på at det er af ren medmenneskelig omsorg !

 • Anmeld

  Victoria Trolle-Millbrath · Kulturarbejder

  Hr. Bertel Johansen

  Allerførst undskylder jeg mange gange, at jeg har "dusset" Dem i mine tidligere skrivelser. Normalt er jeg dus med alle mennesker, og den eneste jeg med respekten i behold siger De til, er vores dronning.
  Jeg havde egentlig forventet, at en maskinmester kunne både læse og regne. Med en stigning på 1000 om måneden i pension ville der kun være ca 600 kr tilbage til gebyrer. Og jo, jeg er stadig i stand til at udøve min musik.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Bertel Johansen

  Jeg må desværre igen konstatere at dit kendskab til økonomi og er yderst begrænset.
  Ligesom staten ligge en økonomiske ramme over kommunerne gør EU det over for medlemslandene der er med i finanspakken.
  Det er forhåbentlig dig bekendt at politikerne og medierne taler om et økonomisk råderum.
  Det har bl.a. sket ved massive forringelser på det sociale område efte anbefaling fra EU.
  Ligesom venstre besluttede at en række offenlige myndigheder skal spare 2 % på budgettet om året og flere år bliver det til en større besparelse end de 2 %.
  Det er på grund af den rabiate førte økononisk politik fra EU

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Om EU´s nødvendige krav og beklagelse til V T-M

  Kim Nielsen: Jeg ser gerne om De kan redegøre lidt for på hvilken måde EU bestemmer hvor meget der i DK må/skal opkræves i skatter og afgifter, og lidt redegørelse for på hvilken måde EU dikterer det danske sociale velfærdsniveau. De to ting hænger jo nøje sammen. Og: Hold nu op med den der useriøse sammenligning imellem Folketing / Kommuner og EU / Folketing. Der er jo overhovedet ingen sammenligning mulig.

  Så igen: Ja, EU dikterer medlemslandene at deres regeringer ikke må bruge penge til hverken sociale ydelser eller administration eller forsvar, når de slet ikke har disse penge i kassen fra borgerne.

  Prøv dog at forstå bare en smule, og læse lidt indenad.

  Kulturarbejder Victoria Trolle-Millbrath : Jeg beklager at jeg opfattede Deres tal forkert, så tak for korrektionen. Men et nødvendigt lægebesøg hver 5. dag året rundt vil uden tvivl også udløse en særstilling som kronisk og dermed fritagelse for "de 100 kr" såfremt Sundhedsvæsnet fik taget sig sammen til denne nødvendige ordning. Så jeg tror at De kan sove roligt om natten.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Bertel Johansen

  Jeg må igen konstaterere at din kundskab om økonomisk politik, demokrati og EU Ikke tilhører din spidskompemprtencer i livet

  Dog er det lidt interessant at du vedkender at EU diktere den danske finanspolitik og derfor holder sammenligningen mellem at staten sætter rammerne for konmunernes økonomi.
  Hvor man hat mulighed for at udskifte folketingsmedlemmer eller partier ved et herligt frit direkte demokratisk valg, så kan man ikke gøre det ved EU - kommissionær

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Re. Re. Kim Nielsen: Prøv nu at læse rigtigt

  EU-kommissærerne er alle valgt af og i deres respektive hjemlande jf. den demokratiopbygning alle landene er enige om og har underskrevet - excl. Storbritannien, der nu er på vej ud i kaos under påvirkning af nogle velhavende fantaster der selv har bragt deres egne formuer i sikkerhed udenfor GB. Nogle i skattely og andre i Paris og Frankfurt.

  Og nej: Jeg har ikke vedkendt mig at EU dikterer noget af den danske finanspolitik, men jeg er glad for at EU tager fat på en passende håndfast måde overfor useriøse politikere der af egoistiske magthensyn er ved at køre deres land i sænk ved at gældsætte borgerne langt ud i fremtiden.

  Deres indlæg indikerer for mig, at De end ikke er i stand til at læse almindelig dansk tekst her på Altinget.dk.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Bertel Johansen

  EU kommissionær er ikke folkevalgte og bliver udpeget af regeringen og i Danmark har det næsten været hovedreglen at danske EU - kommissionær er medlem af det parti der har haft regeringsmagten.
  Det er ikke demokratisk

  Du skriver ja EU diktere - behøver jeg skrive mere

  Jeg kan godt forstå at du prøver at skrive jeg ikke forstår almindelig dansk - når jeg tager dig på ordet -,EU dirktere - måske har du en anden forståelse af ordet end det har efter den danske ordbog

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Re. Re. Re Re: Kim Nielsen

  - jeg erindrer ikke, at de af den danske regering udpegede kommissærer ikke skulle være folkevalgt i Danmark - hvilket er hele meningen med den i fællesskab og på demokratisk vis besluttede fremgangsmåde i EU.

  Jeg må tilstå, at jeg efterhånden tvivler på, at De overhovedet forstår hvad demokrati og parlamentarisme og internationalt demokratisk samarbejde er for noget. Men det kan jo også være svært når det bliver større end et nationalistisk sogneråd.

  Den omstændighed at hverken De eller Jeg måske IKKE har stemt på de pågældende kommissærer gør jo ikke den demokratiske proces mindre demokratisk.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Bertel Johansen

  Det er interesant at du erkender at EU direkter vores velfærd
  Regeringer er ikke folkevalgte, hvis det var tilfældet havde venstre ikke regeringsmagten.
  Det er slåedes at en regering kan dannes hvis der ikke er konstateret et parlementarisk flertal imod det.
  Jeg har ikke været i tvivl om din demoktatisk viden er begrænset
  Jeg kan huske dit besynderlig svar på mit svar på dit spørgsmål om hvad demokratisk underskud i EU - der var dybt besynderligt
  I denne forbindelse og andre gange har jeg venlig anbefalet dig at læse kampen om demokrati
  Din påstand om at det ikke er det mindre demokratisk at stemme på en EU kommissionær der både har lovgivningsintiativ og påtalekompetence kan udledes det betyder ikke noget for demokratiet om det er en diktator eller et fåmandsvælde der har magten - et noget interessant synspunkt og forklare måske din forståelse af demokratiet

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Re, Re, Re, Re : Kim Nielsen

  - når de ikke anerkender en regering som har et parlamentarisk flertal bag sig som demokratisk, er Deres demokratiforståelse ret mangelfuld.

  Jeg kan se af Deres udmeldinger, at De kun anerkender demokratiet som sådan, såfremt det er Dem der dikterer hvem der danner regering.

  Men den slags hedder mindretalsdiktatur, og er ret uhyggeligt i en samfundskontekst.

  Måske De burde finde et andet mindre demokratisk forum end Altinget at lufte Deres idiosynkrasier i ? Der er jo fora der bekæmper demokratiet, og der vil De sikkert finde meningsfæller.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Bertel Johansen - nu viser du dit sande demokratisk sindelag

  Der er besynderligt tror du på det du selv digter.

  Jeg prøver igen selv om det nok er nytteløst
  EU Kommisssionær er ikke folkevalgt men udpegede af regeringer som ikke er folkevalgte for ellers havde dit parti ikke fået regeringsmagten
  Det fik kun regeringsmagten fordi der ikke var konstaterede et flertal imod det i folketinget .

  Jeg har ikke noget sted skrevet, at jeg skulle diktere hvem der skulle være regering - og der må fantasien løbe af med dig.

  Med hensyn til demokratisk sindelag må jeg konstatere den ikke er særlig stor , når du ville have at dem der ikke deler din mærkelige opfattelse af demokrati ikke må komme til ord
  Det er ikke før du med dit sprogbrug dokumenter manglede demokrati forståelse
  Det er et velmenende og godt råd samt tiltrængt at læser litteratur om demokrati og i denne forbindelse kan jeg igen igen anbefale kampen om demoktati

  Jeg stopper med debatten med dig for det er ikke fair over for forfatterens meget vigtigt budskab om vores sundsvæsen.