Opsamling: Hvad er det så, politikerne og sundhedsaktørerne vil nå i 2021?

Altinget Sundhed bad i årets første temadebat politikere og sundhedsaktører om at give deres bud på, hvad der skal nås på sundhedsområdet i 2021, hvor corona fortsat stjæler store dele af billedet. Vi giver dig her en opsamling på debatten.

Politikere og sundhedsaktører har siden januar på Altinget Sundhed diskuteret, hvad der skal være i fokus på sundhedsdagsordenen i 2021. 
Politikere og sundhedsaktører har siden januar på Altinget Sundhed diskuteret, hvad der skal være i fokus på sundhedsdagsordenen i 2021. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Sidste år løb coronaen med den sundhedspolitiske dagsorden, og i 2021 vil det danske sundhedsvæsen fortsat befinde sig i pandemiens skygge. 

Flere sundhedsaktører mener, at coronakrisen har afsløret grundlæggende problemer i systemet og sikkerhedsnettet, som særligt rammer de mest udsatte borgere - både når det gælder tandpleje og adgang til læger og sygehusbehandling. Andre retter opmærksomheden mod den pukkel af udskudte behandlinger, som coronaen har skabt.

Socialdemokratiet erklærer krig mod “postnummerlotteriet”, der skaber ulighed i sundhedsvæsenet, Radikale kræver bedre forhold for jordemødrene på fødegangene, mens Sygeplejerådet kræver 2.000 flere sygeplejersker på finansloven. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00