Debat

Ole Birk Olesen: Luftfartsstrategi er vigtig for regeringen

REPLIK: En ny luftfartsstrategi, baseret på undersøgelser for dansk økonomi og vækst i forbindelse med den danske luftfartssektor, er lige på trapperne, skriver Ole Birk Olesen, transport-, bygnings- og boligminister.

Foto: Niels Hougaard
Kirsten Ida Enemark
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Ole Birk Olesen
Transport-, bygnings- og boligminister

En ny luftfartspolitisk strategi for Danmark har høj prioritet for mig og for regeringen. Det er Rasmus Prehn (S) udmærket klar over, til trods for hans påstand om det modsatte i et nyligt publiceret indlæg på Altinget Transport.

Faktisk har jeg så sent som for en måned siden redegjort for mit ministeriums arbejde med en ny luftfartpolitisk strategi – netop over for Rasmus Prehn og resten af Transportudvalget.

Den første fase af arbejdet med en ny luftfartspolitik er gået med vidensopbygning i et tæt samarbejde med luftfartssektoren. Her er blandt andet betydningen af luftfartssektoren for den danske økonomi blevet undersøgt.

Fakta
Deltag i debatten!

Den anden og igangværende fase omhandler udarbejdelse af selve strategien og de tiltag, som skal understøtte en fortsat vækst i tilgængeligheden til gavn for den danske luftfartssektor og hele Danmark.

Luftfartsstrategi er klar inden sommer
Arbejdet med en ny luftfartspolitisk strategi blev sat i værk under min forgænger, Hans Christian Schmidt (V), og både jeg og mit ministerium arbejder målrettet på at få en gennemarbejdet og ambitiøs strategi færdig inden sommerferien.

For Rasmus Prehn har fuldstændigt ret, når han skriver, at et stærkt nationalt og internationalt rutenet for luftfarten er helt afgørende for Danmarks vækst. Derfor har jeg også i den seneste tid holdt en lang række møder med repræsentanter fra både Københavns Lufthavn og fra de største flyselskaber. Senest i dag hvor jeg har haft et godt og konstruktivt møde med DAT (Danish Air Transport) om udsigterne til et stærkere nationalt rutenet.

Jeg er også løbende i dialog med mine europæiske ministerkolleger om fælles retningslinjer for luftfarten i Europa. For selvfølgelig skal der være ordentlige løn- og arbejdsvilkår i luftfartsbranchen – og ikke kun for de danske selskaber. For vi skal sikre, at de danske – og europæiske – luftfartsselskaber er sunde og konkurrencedygtige.

Jeg synes kun, det er godt, at mine kolleger i Folketingets transportudvalg kaster sig engagerede ind i arbejdet for at fremtidssikre vores luftfart. Og jeg vil i den sammenhæng understrege, at det absolut er et område, som har min største bevågenhed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

0:000:00