Skat: Hver femte taxivirksomhed snyder med skatten

TAXI: Ifølge Skat er der problemer med skattebetalingen i taxibranchen, hvor godt hver femte bevidst omgår reglerne.

Det er ikke kun blandt Uber-chauffører, at der er problemer med skattebetaling. Også i den etablerede taxibranche bliver skattereglerne omgået.

Det fremgår af et notat fra Skatteministeriet, som Altinget er kommet i besiddelse af.

”Det er Skats vurdering, at lige godt hver femte virksomhed i taxabranchen bevidst omgår skattereglerne,” lyder det i notatet.

Skat baserer sig på et gennemsnit af undersøgelser fra 2008, 2010 og 2012, men det understreges i notatet, at utallene er behæftet med væsentlig usikkerhed.

I notatet sammenligner Skat resultatet med alle selvstændigt erhvervsdrivende, hvor hver tiende bevidst omgår reglerne.

Notatet, der er dateret 16. januar 2017, er udleveret til Folketingets partier i forbindelse med de seneste ugers forhandlinger om en ny taxilovgiving.

Hysterisk Uber-debat
LA’s transportordfører Villum Christensen mener, at selvom der er tale om en ”beskeden undersøgelse”, så er det ”et højt tal”, der vidner om, at der ikke kun er problemer med Uber-chauffører.

”Det er interessant, at alle projektører har været rettet mod den nye i klassen, hvor der har været råbt om pirateri og skattesnyd i hver anden sætning. Mens man i den etablerede branche har mange brodne kar,” siger Villum Christensen og fortsætter:

”Det siger lidt om, hvor hysterisk Uber-debatten har været.”

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, erklærer sig overrasket over Skats vurdering.

”Det kommer faktisk bag på mig. Det er et relativt højt tal. Men nu forhandler vi om fremtiden, og dér skal vi også sikre, at der bliver betalt skat,” siger han og afviser at gå ind i en diskussion om Uber.

 

Taxibranche: Der er brug for kontrol
Taxibranchen savner mere viden om, hvilke overtrædelser, der er tale om i Skats opgørelse, da det er svært at vurdere, hvor alvorlige sager der er tale om.

”Skat skylder branchen at komme med en nærmere redegørelse for de her tal,” siger direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg.

Hun mener dog, at notatet viser, at det er vigtigt med både en stærk kontrol og en bedre vejledning af taxibranchen.


Skat har også gjort sig erfaringer om Uber, lyder det i notatet. Men der bliver ikke sat tal på problemets omfang. Skat har siden november 2016 været i gang med at kontrollere Uber-chaufførerne, og det arbejde forventes færdigt i midten af 2017.

Skat gør dog alligevel status i notatet:

”De foreløbige undersøgelser viser, at chaufførerne i meget høj grad ikke selvangiver indtægter,” lyder det.

Læs hele artiklen på Altinget: transport (kræver abonnement). Tegn gratis prøveabonnement her.

Forrige artikel Ny rapport: Truslen fra cyberspionage og cyberkriminalitet er på højeste niveau Ny rapport: Truslen fra cyberspionage og cyberkriminalitet er på højeste niveau Næste artikel Topøkonomer kritiserer regeringen: Dumt at fastfryse grundskyld Topøkonomer kritiserer regeringen: Dumt at fastfryse grundskyld