LA om Uber-lukning: Ærgerligt men forventeligt

UBER: Liberal Alliance så gerne, at Uber kunne have fortsat sin virksomhed i Danmark. Men regeringen kunne ikke få flertal for taxalov med plads til Uber, lyder det fra partiets erhvervsordfører.

Det er ærgerligt, men forventeligt, at kørselstjenesten Uber nu lukker i Danmark som følge af den nye taxaaftale.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances erhvervsordfører, Joachim B. Olsen, efter at selskabet på et pressemøde præsenterede, at det vil lukke tjenesten i Danmark 18. april.

”Regeringen kunne ikke få flertal for et udspil, som havde betydet, at vi havde haft en helt supermoderne taxalovgivning i Danmark, som havde åbnet op for, at Uber kunne være der. Det ønskede S og DF ikke. Det er derfor, Uber lukker i dag,” siger Joachim B. Olsen (LA) til Altinget.

Fastholder gammel teknologi
Ubers beslutning om at lukke i Danmark kommer, efter regeringen i samarbejde med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale indgik en aftale om en ny taxalovgivning i februar.

Læs også: Uber lukker i Danmark og Ole Birk lander bred taxi-aftale

Med den nye aftale lukkede partierne altså muligheden for, at Uber kan eksistere i sin nuværende form. Ifølge Joachim B. Olsen har det ikke været muligt for Uber at indrette sig efter den nye taxalov, der kræver sædeføler og taxameter i bilerne.

”Det svarer lidt til, hvis man i flybranchen havde sagt, at alle fly skal have propeller. Hvis man vælger fra lovgivers side at holde fast i gammel teknologi, så er det klart, at så får man ikke ny teknologi, for så er der ikke nogen pointe i det,” siger Joachim B. Olsen.

En glædens dag i rød blok
Hos de røde partier jubler man over, at Uber nu lukker i Danmark.

”Det er en glædens dag, at Uber nu skal køres til ophugning. Jeg græder tørre tårer. Jeg vil bare ønske Uber go’ tur hjem,” siger SF's transportordfører, Karsten Hønge i en pressemeddelelse.

Han understreger, at både teknologi og innovation er godt, men at det ikke må skade ordentlige løn- og arbejdsforhold for de ansatte.

”Ubers forretningsmodel er at give usikre vilkår til de ansatte. Det holder slet ikke, og jeg er glad for at vores samfund siger klart fra over for en så grådig og grisk virksomhed som Uber,” siger Karsten Hønge.

Også Enhedslistens transport- og social dumping-ordfører, Henning Hyllested, kalder dagen for en god dag. Og ikke bare for taxabranchen, men for alle lønmodtagere i Danmark.

”Det er et stort slag mod de virksomheder, som bedriver social dumping og driver forretning på ulige vilkår ved at tilbyde deres medarbejdere elendige sikkerheds- og arbejdsforhold,” siger Henning Hyllested og fortsætter:

”Når Uber vælger den i mine øjne rigtige beslutning om at lukke ned, er det er klart signal til alle virksomheder om, at hvis man skal drive forretning i Danmark, så skal man give sine medarbejdere ordentlige forhold.”

,

Forrige artikel Mærkekrig kan forvirre forbrugere om dyrevelfærd Mærkekrig kan forvirre forbrugere om dyrevelfærd Næste artikel V-ordfører om børnecheck-sag: Jeg vil simpelthen ikke V-ordfører om børnecheck-sag: Jeg vil simpelthen ikke