16. december: Carolina Magdalene Maier

JULEKALENDER: Dagens folketingspolitiker er Carolina Magdalene Maier (ALT), som fortæller om at være "menneskepolitiker", og om at stå fast på sine politiske principper. Læs om det og mere i dagens julekalenderinterview.

Placeholder image
Foto: Toke Kristiansen/Altinget.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg har ikke tidligere været politisk aktiv, men har sådan set bare haft et ganske almindeligt arbejdsliv. Da Uffe Elbæk stillede sig frem på et pressemøde og sagde, at de nu havde stiftet et nyt parti, var det første gang, jeg hørte nogen tale om politik på en måde, som gik lige i hjertet på mig. Da vi fik to mandater i København, vidste vi jo, at Uffe var den ene, men jeg havde ikke lige regnet med, at det var mig, der tog andenpladsen. Det var lidt by surprise.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Jeg har altid været betaget af Bill Clinton. Jeg ved ikke, om han er nogen specielt god politiker, men han havde på en eller anden måde hjertet med i det. Han er egentlig et mærkeligt forbillede, for han er måske ikke nogen historisk stor person, men der er noget i hans måde at være menneskepolitiker på, som jeg er blevet fascineret af.  

Fakta
Carolina Magdalene Maier er født 28. november 1973 i Haderslev.

Hun er uddannet cand.scient.soc og har fra 2005-2006 været udstationeret i Guatemala som forskningsrådgiver for Mellemfolkeligt Samvirke. 

I 2009 opnåede hun en ph.d. grad i sociologi fra Københavns Universitet. Fra 2009-2011 har hun arbejdet som leder af Nordisk Arbejdsmiljø for Tryg og fra 2011-2015 som centerleder for Videnscenter for Patientstøtte.

Carolina Magdalene Maier er retsordfører, uddannelses- og forskningsordfører, undervisningsordfører, børneordfører, familieordfører, idrætsordfører og ligestillingsordfører for Alternativet.


Kilde: www.ft.dk

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?

Jeg synes særligt der er nogle Venstre-folk, som stædigt holder fast i den egentlige forståelse af liberalisme som frihedsbegreb. En af dem er Jan E. Jørgensen (V), som måske ikke er nogen stor politisk kanon, men han har den gamle liberale tilgang, som jeg godt kan beundre hos nogle af vores modstandere.

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about, be kind always." Det med at have venlighed som en fælles grund vi skal finde ud af at navigere på, det er der virkelig brug for, at vi finder tilbage til.


Carolina Magdalene Maier, Medlem af Folketinget (ALT)

Er du stadig i politik om 5 år?

Ja, det tror jeg. Jeg synes, det kunne være mega interessant ikke at være i opposition, for det ville kræve en helt anden måde at tage ansvar på. Jeg synes jo, vi tager ansvar nu, men der er meget mere på spil, når man ikke er i oppositionen. Det skal man anerkende.  

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Jeg er glad for, at vi har fået aftalen om cannabis til syge mennesker igennem. Jeg er også stolt over, at det lykkedes os at få gennemført, at transkønnede personer fra 1. januar 2017 ikke længere skal stå i ICD-10-systemets kapitel over psykiske lidelser. Det er jo ikke halvdelen eller en tiendedel af Danmarks befolkning, som kommer til at mærke det, men det er nogle principielt vigtige sager.

Hvad er din bedste juletradition?

De år hvor jeg ikke har børnene, har jeg absolut ingen juletraditioner, så er jeg bare sammen med min kæreste. Men hver anden jul holder vi på min søsters bondegård i Jylland, med heste, køer, grise og en ATV, man kan køre rundt ude i markerne på. Det er virkelig den klassiske danske Morten Korch-jul og en kæmpe kontrast til det liv, vi lever i København.

Hvad gør du for at koble af?

Jeg øver jeg mig i at slappe af ved for eksempel at se serier med min kæreste. Det der med at give sig selv lov til at sige: gud, jeg har ikke rigtig fået noget fra hånden i dag, men det er okay. Det tror jeg virkelig, at vi som samfund og som menneskehed i det hele taget har brug for.  

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

En bog, som har gjort stort indtryk, er David Vanns Fortælling om et selvmord. Det er en helt fantastisk og eksistentiel fortælling, som har gjort kæmpe indtryk på mig.

Har du en yndlings tv-serie?

Jeg synes, at netflix-serien The Crown er god. Den har en historisk fortælling, som er interessant, og så er den sindssygt godt lavet.

Har du et motto?

Jeg så et citat i anden sæson af den norske serie Skam, som jeg synes var rigtig fint: "Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about, be kind always." Det med at have venlighed som en fælles grund, vi skal finde ud af at navigere på, det er der virkelig brug for, at vi finder tilbage til.

Hvad er det mærkeligste eller bedste der er sket for dig i 2016?

Det bedste, der er sket, er, at jeg har genfundet min gamle kærlighed. Min nuværende kæreste er også min eks-kæreste, så vi har været fra hinanden i nogle år. Så fandt vi ud af at blive kærester igen, og det var meget rigtigt. 

Hvad glæder du dig mest til ved jul?

Jeg glæder mig mest til at gøre mine børn glade. Børn og jul er bare noget særligt. Det handler ikke bare om at give børnene nogle gaver. Det gør dem selvfølgelig glade, men det handler mere om at bruge stemningen til at lave nogle gode ting sammen. Det tror jeg, vi er bedre til omkring jul, end vi er på andre tidspunkter.

Hvad ser du mest frem til i 2017?

Jeg vil meget gerne mere ud i virkeligheden og lave nogle ting, der er lidt anderledes end den måde, vi som politikere plejer at agere. I stedet for at stå til debatpanel, vil jeg hellere ud og spise middag hos folk eller lignende. Jeg glæder mig til at have det mere sjovt med politik i 2017.

Omtalte personer

Carolina Magdalene Maier

Sekretariatschef, Dansk Folkeoplysnings Samråd, folketingskandidat (R)
cand.scient.soc. (Københavns Uni. 2003)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser