16. låge i Altingets fotojulekalender: På besøg hos fremtidens landbrug

Se hvilken lille historie, der gemmer sig bag dagens låge i årets foto-julekalender.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

For at komme ind til det, der måske bliver fremtidens landbrug, skal Altingets to udsendte iføre sig hvide dragter, mundbind og hårnet. Herefter følger en kort tur gennem en luftsluse, før vi kan træde ind på plantefabrikken uden jord. Der er varmt og fugtigt, og lyset fra konstruktionen i den ellers ret mørke lagerhal minder om et rumskib.

Altingets foto-julekalender 2021

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået. Vi kommer forbi fornemme besøg fra udlandet, unge politiske talenter, efterårets valg og selvfølgelig et år, som har været præget af corona.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, og der åbnes en ny låge hver dag på Altinget.dk.

I foråret var Altinget på besøg hos Nordic Harvest, der laver vertical farming i en lagerhal i Taastrup. Et erhverv, som investorer  kaster milliarder efter, og som på kort tid har udviklet sig fra laboratorieforsøg til big business. 

Alle medarbejdere var iført samme laboratorie-tøj som os. At vi kort tid forinden stod på en mark og kiggede på en grå lagerbygning et sted i Taastrups industrikvarter er hurtigt glemt. Ikke mindst efter at have hørt Anders Reimann, stifteren af Nordic Harvest, fortælle historien om, hvordan virksomheden er blevet til. Den er både fascinerende og inspirerende.

Ved brug af vindmølledrevne LED-dioder og specialbyggede metalreoler i 14 etager, kan der høstes 15 gange om året uden brug af sprøjtemidler. og vores indgroede skepsis over for denne form for landbrug får et ordentlig skub, da vi smager den basilikum, der netop er blevet høstet. Smagen er fyldig og frisk.

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00