Udflyttede nævn får millioner til at nedbringe sagspukler

FINANSLOV: Regeringen og Dansk Folkeparti afsætter 120 millioner kroner over fire år til at nedbringe stigende sagsbehandlingstider. Pengene skal bruges i blandt andet Erstatningsnævnet og flere klageinstanser under Nævnenes Hus. 

Voldsofre, landmænd og borgere med arbejdsskader venter stadig længere på at få afgjort deres sager.

Stigende sagsbehandlingstider på sager om erstatning, arbejdsskader, natur, miljø, landbrug, fødevarer, fiskeri og planområdet får nu regeringen til at afsætte 120 millioner kroner over fire år til at nedbringe sagspuklerne.

Det fremgår af finansloven for 2019.

"Vi har set sagsbehandlingstider, der tager alt, alt for lang tid. Nu taler vi om meget forskellige typer sager, men folk står jo i et vakuum, som kan betyde rigtig meget," siger DF's finansordfører René Christensen og fortsætter:

"Så der er kun vindere, hvis vi kan få hurtigere sagsbehandlingstider, faktisk ligegyldigt om sagen falder ud til borgerens fordel eller ulempe."

Forventeligt med et dyk
De 120 millioner kroner skal fordeles til blandt andre Erstatningsnævnet og en række nævn under Nævnenes Hus, hvor en fællesnævner er, at de var en del af regeringens første udflytningsrunde besluttet tilbage i oktober 2015.

De stigende sagsbehandlingstider overrasker ikke René Christensen, der stadig mener, at det var det rigtige at udflytte institutionerne.

Minister: Gamle sager spøger 
Nævnenes Hus hører under erhvervsminister Rasmus Jarlov (K). Han forklarer, at man har et særligt fokus på at afvikle ældre sager. Men da de 120 millioner kroner ikke er fordelt på de enkelte myndigheder endnu, er det for tidligt at sige noget om effekten.

"Men det er min forventning, at vi med en ekstraordinær indsats her og nu kan være med til at fastholde lave sagsbehandlingstider i Nævnenes Hus fremadrettet. Jeg håber derfor også, at vi ikke igen bliver nødt til at afsætte ekstra midler til Nævnenes Hus, men jeg kan naturligvis ikke spå om fremtiden," siger han til Altinget.

Få endnu flere reaktioner på, hvordan de ekstra penge bliver modtaget i de udflyttede nævn på Altinget: udflytning.  

Forrige artikel Julekalender: Julekalender: "Jeg kan nævne mange forskelle, EU har gjort. Det behøver ikke være en god forskel, vel?" Næste artikel Dagens overblik: Løkke er hasteindkaldt til at forklare sig for Folketinget Dagens overblik: Løkke er hasteindkaldt til at forklare sig for Folketinget