Debat

Ungdomsorganisationer i opråb til Christiansborg: I kan ikke lovgive jer til en sundere alkoholkultur

DEBAT: Vi ønsker ikke en alkoholkultur, der matcher den kultur, som politikere selv var en del af, da de var unge. Derfor skal vi naturligvis inddrages i diskussionen, skriver 18 organisationer.

"Vi vil gerne tage ansvaret på os, og vi vil gerne være en del af løsningen," skriver 18 ungdomsorganisationer i et fælles brev til politikerne på Christiansborg.
"Vi vil gerne tage ansvaret på os, og vi vil gerne være en del af løsningen," skriver 18 ungdomsorganisationer i et fælles brev til politikerne på Christiansborg.Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Se indlæggets afsendere i boksen til højre

Vi har med stor interesse fulgt med i diskussionen om unge og alkoholkultur, der igen er blusset op på Christiansborg. Vi har dog undret os meget over, at vores mailindbakker har været tomme og vores telefoner tavse.

Kan det virkelig passe, at man vil diskutere og lovgive om ungdommen uden på nogen måde at inddrage den?

Det håber vi ikke. For vi har selvfølgelig både meninger, holdninger og gode idéer til, hvordan man kan arbejde for en bedre alkoholkultur blandt unge. Det er jo trods alt os, vi taler om.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Det handler om vores liv og hverdag
Og det er slet ikke, fordi vi benægter, at unge i dag drikker for meget, eller fordi vi ikke anerkender behovet for en debat om alkoholkulturen i Danmark.

Tværtimod. Vi vil gerne tage ansvaret på os, og vi vil gerne være en del af løsningen. Og vi anerkender, at der er brug for en kulturændring, når det kommer til druk blandt unge. Men som udgangspunkt tror vi ikke på, at lovændring betyder kulturændring.

Vi synes, det er påfaldende, tangerende til tragikomisk, at den generation, der selv som unge drak meget mere, end vi gør i dag, nu mener, at den er helt gal med vores generation.

#AnsvarligUngdom

Skal de unge drikke mindre, skal der ændres på kulturen. Men vi synes, det er påfaldende, tangerende til tragikomisk, at den generation, der selv som unge drak meget mere, end vi gør i dag, nu mener, at den er helt gal med vores generation.

Vi ønsker i hvert fald ikke en alkoholkultur, der matcher den kultur, som Christiansborgs politikere selv var en del af, da de var unge.

Grundlæggende vil vi bare gerne være en del af diskussionen, når det nu er os, der tales om. Så inden gammeldommen på Christiansborg træffer beslutninger hen over hovedet på os, vil vi også have lov til at komme til orde og give vores input til et emne, der handler om vores liv og hverdag.

Læs også

Ungdommens eget bud
Vi forventer at være en del af diskussionen om unge og alkohol. Derfor håber vi, at Christiansborg vil slå koldt vand i blodet og lyttelapperne ud.

Vores 18 organisationer, der repræsenterer ungdommens stemmer, vil over de kommende seks måneder diskutere alkohol og alkoholkultur blandt unge.

Vi vil høre unges eget perspektiv på kulturen omkring alkohol, samt hvilke løsninger unge selv ser bidrage til en mere ansvarlig alkoholkultur. Og vi inviterer alle andre organisationer, der repræsenterer dele af ungdommen, til at deltage.

Formålet er i og for sig det samme, som det vi hører fra Christiansborg, nemlig at få skabt en bedre alkoholkultur blandt unge i Danmark. Og vi vil give ungdommens bud på, hvordan vi løser det.

Så til alle ungdomsorganisationerne derude skal her lyde en opfordring til at skrive til [email protected], hvis I vil være med. Vi glæder os til en god dialog og til at præsentere ungdommens idéer for Christiansborg.

For hvis man virkelig vil gøre noget for unges alkoholkultur, så siger det sig selv, at man må inddrage ungdommen selv.

Dokumentation

Indlægget er underskrevet af #AnsvarligUngdom, der består af

Venstres Ungdom

Radikal Ungdom

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

SF Ungdom

3F Ungdom

Liberal Alliances Ungdom

Konservativ Ungdom

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Dansk Metal Ungdom

Erhvervsskolernes Elevorganisation

Dansk Folkepartis Ungdom

Nye Borgerliges Ungdom

Europæisk Ungdom

Alternativets Unge

Landbo Ungdom

Rød-Grøn Ungdom

Landssammenslutningen af Handelsskoleelever

Netværket af Ungdomsråd


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00