3. december: Merete Riisager

JULEKALENDER: Liberal Alliances Merete Riisager er inspireret af den britiske konservative politiker Daniel Hannan, hun kobler af ved at spise hjemmelavede madpakker med sine børn, og så synes hun, at politik kan være en mærkelig størrelse. 

<span>Hver dag frem mod juleaftensdag bringer Altinget et interview med
en folketingspolitiker. Dagens interview er med&nbsp;Liberal Alliances Merete Riisager, der blandt andet afslører, at hun er vild med tv-serien "The Wire".&nbsp;&nbsp;<i></i></span>
Hver dag frem mod juleaftensdag bringer Altinget et interview med en folketingspolitiker. Dagens interview er med Liberal Alliances Merete Riisager, der blandt andet afslører, at hun er vild med tv-serien "The Wire".  Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Julie Hornstrup Østergaard

Hvorfor gik du ind i politik?
Det gjorde jeg, fordi jeg ikke kunne lade være. Jeg var og er meget optaget af menneskers frihed og menneskers mulighed for at indrette sig, som de selv finder bedst.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
En af de største inspirationskilder for mig i disse år er blandt andet Daniel Hannan i Storbritannien. Jeg synes, at han har en meget klar liberal borgerlig røst, som ikke er tendentiøs. Han holder ved sine idéer, uanset hvad der opstår af småsager.

Hvilken dansk politiker er så inspirerende for dig?
Jeg har stor respekt for Bertel Haarder (V). Han havde nogle klare værdier om faglighed og frihed på uddannelses- og skoleområdet, som han også har stået på mål for. Også i et miljø hvor det har været ekstremt vanskeligt.

Hvilken politiske modstander har du mest respekt for?
Marie Krarup (DF) værdsætter jeg meget, selvom vi bestemt ikke er enige om alting. Rosa Lund (EL) værdsætter jeg også meget i forhold til hendes faglige indsigt på uddannelsesområdet.

Fakta
Merete Riisager (LA) er født i 1976 i Aarhus. Hun har været medlem af Folketinget siden 2011. 

Hun varetager en længere række ordførerskaber for Liberal Alliance. Blandt andet er hun børne- og familieordfører, uddannelses- og forskningsordfører og ligestillingsordfører for partiet.  

Merete Riisager er uddannet cand.mag.pæd. fra Københavns Universitet i 2003 og har tidligere arbejdet som blandt andet konsulent og manager. 

Kilde: ft.dk

Er du stadig i politik om fem år?
Det er jeg. Men hvor jeg er i politik, det er umuligt at sige. Politik er ikke en klassisk karriere, som man skriver sig op til. Der er så mange ting, som er ude af ens hænder, og som man ikke kan gøre noget ved.

Hvad gør du for at koble af?
Jeg smører madpakker til mine børn, og så kører vi ud og sidder på en træstub eller ved en lille havn og spiser vores medbragte mad. Og så sejler jeg en tur. Vi har købt en gammel båd, hvor vi tager ud og fanger fisk, ordner dem, tilbereder dem og spiser dem. Det er meget banalt og meget primitivt, men det kan jeg godt lide.

Det er vigtigt at huske sig selv på, at succes ikke er noget, man kan tage for givet. Man skal opføre sig ordentligt, uanset om det går godt eller skidt.

Merete Riisager (LA)
Medlem af Folketinget

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?
Det må være ”De anstændige”. Den går i dybden med nogle af de kæmpestore udfordringer, som vi har i Europa i disse år. Den beskriver og forklarer de udfordringer og sammenstød, som mødet imellem mellemøstlig og nordeuropæisk kultur afstedkommer.

Har du et motto?
”Vær venlig mod mennesker på din vej opad, for du vil møde dem igen på vejen nedad”. Det er vigtigt at huske sig selv på, at succes ikke er noget, man kan tage for givet. Man skal opføre sig ordentligt, uanset om det går godt eller skidt. Det klarer man selvfølgelig ikke altid, nogle gange falder man ved siden af. Men det er vigtigt at være et ordentligt menneske, uanset om det går op eller ned.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?
De konkrete resultater, som jeg har været med til at opnå, er tit noget, der falder ved siden af de store aftaler. Men for eksempel fik jeg igennem, at man skal kunne oprette vuggestuer på friskoler. Og så har jeg startet en debat omkring forhøjet adgangskrav til gymnasierne, som var helt utænkeligt for et par år siden.

Har du en favorit tv-serie?                                
Det er ”The Wire”. Den er fantastisk. 

Hvad er det mærkeligste, der er sket for dig i 2014?
I det hele taget vil jeg sige, at jobbet som politiker er det mærkeligste job, jeg nogensinde har haft. Politik er mærkelig på den måde, at man ikke producerer noget. Man udtaler sig om en hel masse, men der er aldrig noget produkt. Og der er kun feedback en gang hvert fjerde år.

Hvad er så det bedste, der er sket for dig i 2014?
De ting, der er vigtige i livet. Som for eksempel, at vi i familien valgte at købe en båd frem for at sætte vores gang i stand. Vores båd giver familien en masse glæde og fornøjelse, fordi når vi sidder i den, skal vi ikke lave andet end at tale sammen.

Hvad ser du mest frem til i 2015?
Jeg ser kraftigt frem til et folketingsvalg i det kommende år. Det tror jeg, at Danmark vil have rigtig godt af.
Og så vil jeg rigtig gerne på en rejse med mine børn og min mand. Jeg vil gerne rejse et sted hen, hvor jeg ikke skal arbejde, analysere og forholde mig, men bare opleve ting sammen med min familie.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00