4. låge i Altingets fotojulekalender: 3F's turbulente start på året med forbundsmanden, der trak sig i utide

Starten af året startede turbulent for fagforbundet 3F. Per Christensen, forbundsformanden gennem otte år, trak sig fra sin post efter en fælles aftale i forbundets ledelse. Den 25. januar afholdt en presset næstformand, Tina Christensen, et interimistisk pressemøde om situationen.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Året begyndte med 3F-bossen Per Christensens afgang oven på afsløringer af, at han havde levet et dobbelt liv i årevis og i flere omgange med to sæt familier.

Altingets foto-julekalender 2022

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået.

Vi kommer forbi udsætning af heste, der skal klare sig selv, forstyrrede første spadestik, PET-chefen for Center for Terroranalyse og selvfølgelig årets store emner: to valg og krig i Ukraine.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, når en ny låge åbnes på Altinget.

Efter at historierne kom frem, kulminerede sagen på 3F's Hovedkontor på Kampmannsgade 4 i København 25. januar, efter at der var afholdt hovedbestyrelsesmøde, hvor en fælles aftale blev indgået at Per Christensen ville trække sig.

Det fortalte en presset næstformand, Tina Christensen, til et efterfølgende interimistisk pressemøde om situationen i 3F's bestyrelsessal.

Det store spørgsmål var, hvem der skulle overtage posten. Pilene pegede hurtigt på Henning Overgaard fra Esbjerg. På en ekstraordinær kongres i Odense blev han 8. april uden modkandidater valgt. En uge før kongressen mødte vi Henning og gik en tur i Esbjerg havn, hvor både han selv og hans forældre har arbejdet.

Læs også
 

Henning Overgaard på Esbjerg havn med Mærsks Highlander Jack up borerig i baggrunden.
Henning Overgaard på Esbjerg havn med Mærsks Highlander Jack up borerig i baggrunden. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henning Overgaard

Forbundsformand, 3F, formand, Pensiondanmark
lager- og transportarbejder

0:000:00