2. låge i Altingets fotojulekalender: Med krigen lige om hjørnet

Dagen før Rusland indledte et omfattende angreb på Ukraine, mødtes demonstranter foran den russiske ambassade på Østerbro i København. Mange politikere var både deltagere såvel som talere på modsatte side af ambassadens høje, hvide stakit.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

En broget skare af politikere som Jakob Ellemann-Jensen (V), Sofie Carsten Nielsen (RV), Christian Rabjerg Madsen (S) og en masse andre demonstranter sympatiserende med Ukraine var dukket op på Kristianiagade 5 foran den russiske ambassades store, hvide villa i København, dagen før Ruslands invasion. 

Altingets foto-julekalender 2022

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået.

Vi kommer forbi udsætning af heste, der skal klare sig selv, forstyrrede første spadestik, PET-chefen for Center for Terroranalyse og selvfølgelig årets store emner: to valg og krig i Ukraine.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, når en ny låge åbnes på Altinget.

Der var en trykket stemning og en tydelig bekymring for, hvordan den nære fremtid kommer til at se ud, der prægede forsamlingen. Også Mai Villadsen (EL) og Pelle Dragsted (EL) havde fundet ud til Østerbro, mens et stort ukrainsk flag bliver foldet ud og holdt af mange hænder. Hvad Pelle Dragsteds udtryk skyldes, vides ikke.

Læs reportagen fra dagen her.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pelle Dragsted

MF (EL)
BA i historie (Københavns Uni. 2001)

Mai Villadsen

Politisk ordfører, MF (EL)

0:000:00