1. låge i Altingets fotojulekalender: Bulldog eller bløddyr?

Partiet Moderaterne fik under et år efter tilblivelsen et imponerende valgresultat med 16 mandater. Et af mandaterne er fik Jakob Engel-Schmidt, der dermed gør comeback i politik. Se, hvilken historie der gemmer sig bag første låge i Altingets fotojulekalender.

Arthur Cammelbeeck

Årets sidste magasin kommer på gaden 1. december, og Jakob Engel-Schmidt pryder forsiden under overskriften ”Bulldog eller bløddyr”. Mens vi stadig venter på, hvem der får del i regeringsmagten oven på valget, har redaktionen lavet en række portrætter af de nyvalgte folketingsmedlemmer.

Jakob Engel-Schmidt er Folketingets comeback kid efter sit exit i 2018.

Altingets foto-julekalender 2022

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået.

Vi kommer forbi udsætning af heste, der skal klare sig selv, forstyrrede første spadestik, PET-chefen for Center for Terroranalyse og selvfølgelig årets store emner: to valg og krig i Ukraine.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, når en ny låge åbnes på Altinget.

Artiklen viser på fornem vis Jakobs opsøgende og ganske udadvendte natur, hvilket også tydeligt viser sig til fotosessionen på Altingets adresse.

For at skabe et indtryk af, at han kommer ud af magasinet, har vi skåret et hul i en valgplakat, som han holder med hænderne tæt på ansigtet. Måske lidt meget at forlange af en person, man ikke har mødt tidligere. Men det tager den nyvalgte MF'er helt cool.

Da vi holder en lille pause, og Jakob Engel-Schmidt har fem minutter, mens studiet bliver omorganiseret, løber han straks ud på redaktionen og snakker med journalisterne.

Læs artiklen om Jakob Engel-Schmidt her eller læs den i Altingets magasin.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Foto:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Engel-Schmidt

Kulturminister, MF (M)
officer af reserven (Kongens Artilleriregiment 2003), cand.merc. i international business (CBS 2010)

0:000:00