5. låge i Altingets fotojulekalender: Vaders med jakke og slips

Tirsdag 6. september stod solen op klokken 06.22 over Roskilde fjord, og de første stråler på denne flotte efterårsdag skulle fanges sammen med den afgående direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen, Allan Flyvbjerg. Som 62-årig valgte han at gå på pension.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Inden jeg skulle fotografere Allan Flyvbjerg, skrev Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, følgende korte brief per mail:

”Han er to meter høj, ligner en på 50 (er 62), smart i tøjet. Topforsker, tidligere patientformand og nu direktør. En supermand. Og han ved det. Nu skal han på pension og have det sjovt med fiskeri, bestyrelsesarbejde med mere. Du kan få ham med på alt – tror jeg. Han er superflink.”

Altingets foto-julekalender 2022

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået.

Vi kommer forbi udsætning af heste, der skal klare sig selv, forstyrrede første spadestik, PET-chefen for Center for Terroranalyse og selvfølgelig årets store emner: to valg og krig i Ukraine.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, når en ny låge åbnes på Altinget.

Første kontakt med den ivrige lystfisker bekræftede det.

For at nå ud til ”Tarzan-skrænten” nord for Jægerspris, vores første lokation til at fotografere ud i Roskilde Fjord, hentede Allan mig 05.30 på Vesterbro.

Begge iført vaders så vi solen stå op, mens Allan fluefiskede i en kombination af jakke og slips og fiskeudstyr som et billede på hans kommende transformation. Jeg havde en interimistisk anordning med kameraet ned i et akvarium for at tage billeder af ham både over og undervandet på samme tid.

På vores lokation nummer to, hvor Roskilde Fjord møder Isefjord, prøvede vi en gang til. Det blev til de billeder, der ses her. Da vi havde stået i vandet et stykke tid, fik vi besøg af vinterbaderklubben Fjordrejerne, der venligt hilste på os og spurgte, hvad vi egentlig havde gang i.

Forståeligt.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Allan Flyvbjerg

Bestyrelsesmedlem, Bagger-Sørensen Fonden, bestyrelsesformand, Danish Diabetes Academy
cand.med. (Aarhus Uni. 1986), dr.med. (Aarhus Uni. 1993)

0:000:00