Alle har besluttet sig: Her er de nye borgmestre i København

KABALE: En uge efter valget har de fremtidige borgmestre i Københavns Borgerrepræsentation besluttet sig for, hvilke poster de vil indtage. Se listen her.

Trods kritik holder Alternativets Niko Grünfeld fast i posten som kultur- og fritidsborgmester.
Trods kritik holder Alternativets Niko Grünfeld fast i posten som kultur- og fritidsborgmester.Foto: Ritzau/ Peter Hove Olesen
Emma Qvirin Holst

Den endelige konstituering af borgmestrene i Københavns Borgerrepræsentation er faldet på plads.

Det skriver Jyllands-Posten.

Allerede natten efter kommunalvalget var det sikkert, at Frank Jensen kan fortsætte som overborgmester til januar.

Men nu har alle partierne, der skal have en borgmesterpost, også endeligt valgt, hvilke fagborgmester-kontorer de skal overtage ved årsskiftet.

Her er borgmesterholdet for 2018-2022.

  • Overborgmester: Frank Jensen (S)
  • Teknik- og miljøborgmester: Ninna Hedeager Olsen (EL)
  • Børne- og ungdomsborgmester: Jesper Christensen (S)
  • Kultur- og fritidsborgmester: Niko Grünfeld (ALT)
  • Beskæftigelses- og integrationsborgmester: Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
  • Socialborgmester: Mia Nyegaard (R)
  • Sundheds- og omsorgsborgmester: Sisse Marie Welling (SF)

Kritik af Alternativet og Enhedslistens borgmestervalg
Alternativets spidskandidat Niko Grünfeld meddelte kort tid efter konstitueringen, at han ville vælge posten som kultur- og fritidsborgmester. Men det er en beslutning, der har fået en del kritik fra baglandet, da Alternativet som fjerdevælgere havde mulighed for at vælge posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester for næsen af Venstre.

Læs også

Venstres spidskandidat Cecilia Lonning-Skovsgaard meddelte nemlig kort tid efter valget, at Venstre vil forsøge at få netop den post, hvis Enhedslisten, Socialdemokratiet og Alternativet ikke vælger den.

Et af de nye medlemmer af Borgerrepræsentationen for Alternativet Maja Krog lavede en facebook-afstemning kort tid efter konstitueringen og her var beskeden fra partiets følgere på det sociale medie klar. Alternativets Niko Grünfeld skulle gå efter at blive beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Ligeledes har Enhedslisten også fået kritik, fordi partiet i stedet vil fortsætte med at have posten som teknik- og miljøborgmester, som Morten Kabell (EL) i dag besidder. Begge partier har ifølge Avisen.dk fået kritik af ledige københavnere på kontanthjælp, fordi de efterlader posten til Venstre.

Og det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan lægger heller ikke fingrene imellem, når han kalder partiernes valg for ansvarsfralæggelse i en kronik i Altinget.

"Helt komisk bliver det, at Alternativets og Enhedslistens ansvarsfralæggelse nu betyder, at Venstre sætter sig på posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester. Det er jo så hyklerisk og uansvarligt som noget overhovedet kan være," skriver han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024