Kommentar af 
David Trads

Alt det, Søren Pape prøver at skjule

Søren Pape Poulsen er blevet grebet i at lyve, i at føre privat udenrigspolitik og, måske allervigtigst, i at være hyklerisk i forhold til sin egen politik. Den går ikke som statsministerkandidat.

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
David Trads
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det er – sandt for dyden – artige sager, som Ekstra Bladet og Jyllands-Posten i disse dage graver frem om Søren Pape Poulsen, den konservative statsministerbejler:

For det første – løgnen om hans mand:

Pape har siden 2014 turneret rundt med en spektakulær historie om, at Josue Medina Vasquez, dengang hans kæreste, nu hans mand, som er fra Den Dominikanske Republik, er nevø til den mand, der dengang var det lands præsident. Her er de præcise ord, som Pape introducerede ham med:

”Hans onkel er præsident i Den Dominikanske Republik. Så han har – kan man sige – politik tæt på.”

Well, well, det var han så ikke. Ekstra Bladets udsendte til Santo Domingo, storbyen i det caribiske paradis, fik via grundig research fastslået, at Papes mand overhovedet ikke er i familie med eks-præsidenten.

Da Pape blev grebet i løgnen, hævdede han, at da alle derude kalder hinanden onkler og tanter, så var det nærmest rigtigt alligevel. Men, ak, nej, Pape: Det er løgn. Din mand er ikke i familie med eks-præsidenten.

For det andet – den private udenrigspolitik:

Pape var i 2018, mens han var justitsminister, på en ’kærestetur’ i Den Dominikanske Republik med Josue Medina Vasques Poulsen. Med på turen var også daværende integrationsminister Inger Støjberg og daværende socialminister Mai Mercado. På den ’private’ rejse ’legede’ Pape og de øvrige ministre, at de var på officiel rejse for Danmark.

Danske eksperter i diplomati er dybt bekymrede over denne lemfældighed.

David Trads

Pape & vennerne mødtes med landets præsident, udenrigsminister, justitsminister med mere. Det er en grov overtrædelse af praksis i Udenrigsministeriet, hvor hverken ambassaden eller daværende udenrigsminister Anders Samuelsen var orienteret. Hvad snakkede de om på møderne? Dit gæt er lige så godt som mit.

For det tredje – Pape havde opfundet en minister:

Med på den ’private’ rejse til troperne var også Frans Hjort Hammer, en ven af Pape, som dengang var chefkonsulent i KMD (det tidligere Kommunedata). Hammer var med til mødet med den dominikanske præsident, men han havde fået en ny titel – nemlig ’vicesportsminister’. Den titel eksisterer selvsagt ikke. Hvem havde givet ham den?

Jyllands-Posten dokumenterer overbevisende, at de dominikanske myndigheder åbenlyst både troede, at de havde med en officiel dansk delegation at gøre, og at Hammer også var minister. Danske eksperter i diplomati er dybt bekymrede over denne lemfældighed.

For det fjerde – De Konservative prøver at rydde op:

Papes pressechef, Filip Lauritzen, rejste for nyligt til Santo Domingo sammen med Josue Medina Vasquez Poulsen. Her agerer pressemanden kameramand, mens der arrangeres besøg på Vasquez Poulsens gamle skole. Rektor fortæller til Ekstra Bladet, at Papes mand fortalte ham, at han er på vej ind i politik, og at Lauritzen var hans personlige journalist.

Udlændinge, der lyver om deres baggrund, skal have taget deres opholdstilladelse tilbage. Et råt princip. Lov og orden. Men…gælder det for såvel Loke som Thor?

David Trads

Ingen af delene passer. Vazquez Poulsen har – angiveligt – ingen planer om at gå ind i politik. Hvorfor sagde han det mon?

Og hvorfor er alt dette fra, som nogle vil sige, den private sfære overhovedet relevant?

Det er det, fordi der er tale om en statsministerkandidat, som gribes i at lyve, i at føre privat udenrigspolitik, og, måske allervigtigst, i at være hyklerisk i forhold til sin egen politik:

Udlændinge, der lyver om deres baggrund, skal have tage deres opholdstilladelse tilbage. Et råt princip. Lov og orden. Men…gælder det for såvel Loke som Thor?

 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

David Trads

Journalist, forfatter og kommentarskribent
journalist (DJH 1994)

0:000:00