Blå partier afviser K: Nej, vi vil ikke forbedre forholdene på Sjælsmark

SJÆLSMARK: Hverken DF eller LA støtter K’s forslag om at forbedre forholdene på Sjælsmark. Mistrivsel blandt især børn skyldes, at forældrene ikke vil rejse hjem, siger LA's Joachim B. Olsen.

Konservatives forslag om at forbedre forholdene for børnefamilierne på Udrejsecenter Sjælsmark møder ikke opbakning fra hverken Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti.

Blandt andet har Konservative foreslået at samle børnefamilierne på et udrejsecenter for sig selv. Men det ser LA's udlændingeordfører, Joachim B. Olsen, ikke som en mulighed.

”Mistrivslen skyldes jo ikke de andre beboere på Sjælsmark, men den usikkerhed, de lever med, fordi forældrene ikke vil rejse hjem,” siger Joachim B. Olsen.

Martin Henriksen (DF) ønsker også at holde fast i den nuværende løsning.

”Vi vil ikke rykke rundt på grupper eller oprette nye udrejsecentre,” siger Martin Henriksen.

En bjørnetjeneste
Konservatives forslag om at forbedre eksempelvis de fysiske rammer på Udrejsecenter Sjælsmark kom som en reaktion på, at Hørsholms borgmester, Morten Slotved, fredag opfordrede partiledelsen til at arbejde for at lukke Sjælsmark.

Ifølge K er der ikke en modsætning mellem at føre en stram udlændingepolitik og at ville forbedre forholdene.

Den udlægning er hverken DF eller LA enige i.

”Hvis man sørger for, at folk har det rigtig godt og samtidig beder dem rejse, men også giver dem muligheden for bare at blive, hvad vælger de mon så? Det kan man let svare på, hvis man har sund fornuft,” siger Martin Henriksen.

Forkerte signaler
Joachim B. Olsen peger på, at det kan sende forkerte signaler til familierne at forbedre forholdene.

”Man skal passe på med ikke at gøre de her mennesker, som er i en meget udsat situation, en bjørnetjeneste ved at sende et signal om, at der er et håb for, at de kan få opfyldt deres ønske om at blive i Danmark,” siger Joachim B. Olsen.

Læs hele historien på Altinget: social, hvor du også kan få svar på, om Konservative vil gøre forholdene på Sjælsmark til en del af valgkampen.

,

Forrige artikel Mindst 34 er omkommet i brand på plejehjem siden 2014 Mindst 34 er omkommet i brand på plejehjem siden 2014 Næste artikel Anders Samuelsen får næse for sag om fortrolige oplysninger Anders Samuelsen får næse for sag om fortrolige oplysninger
Hvem skal være Sundhedsministeriets nye departementschef?

Hvem skal være Sundhedsministeriets nye departementschef?

ANALYSE: Der er fuld gang i spekulationerne om, hvem der skal erstatte Sundheds- og Ældreministeriets departementschef, Per Okkels. Region Hovedstadens øverste embedsmand er favorit. Aktørerne frygter en karriererytter, der mentalt stadig sidder i Stats- eller Finansministeriet.