R: Ingen finanslov uden en plan for børnene på Sjælsmark

SJÆLSMARK: R skriver ikke under på en finanslov uden en plan for Sjælsmark, mens Enhedslisten vil have børnefamilierne ud inden jul. Ministeren holder indtil videre kortene tæt til kroppen, imens støttepartierne er uenige om, hvor børnefamilierne skal hen.

Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det skal være slut med børn, der viser åbenlyse frustrationer over familiens uvisse fremtid og hver dag færdes blandt beboere, der blandt andet mistænkes for vold mod de andre beboere og trusler mod personalet.

Det aftalte støttepartierne og regeringen allerede, da de underskrev forståelsespapiret, og hos Radikale er utålmodigheden ved at boble over, da kalenderen snart viser november.

Derfor kræver R nu, at der skal ligge en færdig løsning klar for, hvor børnefamilierne på Sjælsmark skal flyttes hen, hvis de skal sætte deres signatur på finansloven.

"Vi vil have en plan for Sjælsmark, inden vi laver finanslov," siger Radikales udlændingeordfører, Andreas Steenberg.

De fortjener en afklaring hurtigst muligt. Derfor ligger denne opgave øverst i bunken. Men vi skal ikke ud i en hovsa-løsning, fordi vi ikke får taget os tid til at undersøge det grundigt.

Mattias Tesfaye
Udlændinge- og integrationsminister, Socialdemokratiet

Hvis der ligger en aftale klar om en løsning, kan partiet godt leve med, at løsningen først effektueres senere.

Enhedslisten har 'inden jul' som seneste deadline.

"Som det absolutte minimum skal der være en plan inden jul, men den plan burde vi jo kunne sætte os ned og lave i morgen," siger udlændingeordfører Rosa Lund.

Tesfaye: Sjælsmark ligger øverst i bunken
Altinget har spurgt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvornår han forventer at præsentere mulige løsningsmodeller for støttepartierne. Altinget har også forsøgt at få svar på, hvor S mener, børnefamilierne skal placeres, samt hvad der menes, når regeringen i finanslovsforslaget vil sætte penge af til en ny centerstruktur som erstatning for udrejsecentret på øen Lindholm.

Tesfaye svarer i en skriftlig kommentar, at han forstår utålmodigheden fra støttepartierne.

"Det skal ikke ende i en syltekrukke. Det er hverken til gavn for de ansatte eller børnene. De fortjener en afklaring hurtigst muligt. Derfor ligger denne opgave øverst i bunken. Men vi skal ikke ud i en hovsa-løsning, fordi vi ikke får taget os tid til at undersøge det grundigt," lyder det fra Tesfaye.

Læs hele artiklen på Altinget Social, hvor du får endnu mere baggrund og blandt andet kan læse, hvor støttepartierne mener, at børnefamilierne på Sjælsmark skal flyttes hen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Steenberg

Public affairs executive, Systematic, fhv. MF og politisk ordfører (R)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2011)

Carl Valentin

MF (SF)
BA, samfundsfag (Københavns Uni. 2019)

Ib Boye Lauritsen

Borgmester (V), Ikast-Brande Kommune, gårdejer
landmand (Hammerum Landbrugsskole, 1985)

0:000:00