Coronatilpasset Folkemøde: Sådan kommer det til at foregå

Du skal huske at købe billet, hvis du vil være med fysisk på årets Folkemøde. Ellers kan du se med online, når borgere og beslutningstagere diskuterer årets tema: genåbning efter corona. Sådan bliver Folkemødet i år.

Sidste gang, der blev afholdt Folkemøde på Bornholm, var i 2019. Her er det Pia Olsen Dyhr og Karsten Hønge (SF), som gør sig klar til partiledertale.
Sidste gang, der blev afholdt Folkemøde på Bornholm, var i 2019. Her er det Pia Olsen Dyhr og Karsten Hønge (SF), som gør sig klar til partiledertale.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Sidste år var Folkemødet på Bornholm et af de mange arrangementer, som blev aflyst på grund af covid-19. I år kører politikfestivalen igen, og Foreningen Folkemødet står nu klar med en plan for, hvordan det skal foregå.

I år skal du købe billetter for at være med til Folkemødet fysisk på Bornholm. Hvis ikke du får billet, kan du se med på live-streams fra mange af arrangementerne. Og så vil arrangørerne sætte fokus på at udveksle idéer om, hvordan samfundet skal genstartes efter corona.

Både fysisk og digitalt

Folkemødet bliver afholdt den 17. til 19. juni i en cocktail af fysiske events i et indhegnet område i Allinge – og online events, som kan live-streames.

Hver dag bliver der afholdt tre programblokke med plads til mellem 500 og 5000 gæster. Det endelige antal gæster bliver besluttet den 15. april, efter hvad myndighederne anbefaler til den tid.

Antallet af scener og størrelsen af publikum bliver også afklaret den 15. april, hvor der samtidig bliver åbnet for billetsalg. Alle aktiviteter på årets Folkemøde foregår nemlig som udgangspunkt for siddende gæster med faste pladser.

Som publikum kan man tilmelde sig enten program om formiddagen (kl. 9-12), middagen (kl. 13-16) eller aftenen (kl. 17-20).

Arrangørerne forventer færre fysiske deltagere end tidligere. Til gengæld kan flere se med online på live-streams. TV2 News, DR og TV2/Bornholm dækker også arrangementer fra Folkemødet på deres kanaler.

Genåbning efter corona i fokus

Fokus på årets Folkemøde bliver udveksling af de bedste idéer til, hvordan vi genstarter samfundet efter corona. Det fortæller direktør i Foreningen Folkemødet, Camilla Laudrup:

”Folkemødet opfordrer i år vores mange debatarrangører til at give plads til nye idéer. Vi har brug for at inspirere hinanden på tværs af sektorer, organisationer og politiske skel til at finde frem til de bedste ideer til, hvordan vi genstarter vores samfund efter coronaen."

"Hvordan kan vi inspirere hinanden og dele de bedste idéer til at genstarte vores kulturliv, åndsliv, erhvervsliv og ikke mindst vores demokratiske engagement efter et år med corona-bobler.”

Tidspunkterne for årets partitaler ligger klar allerede nu. 

TORSDAG DEN 17. JUNI

  • Kl. 10: Frie Grønne
  • Kl. 13: Liberal Alliance
  • Kl. 15: Radikale Venstre

FREDAG DEN 18. JUNI

  • Kl. 10: Alternativet
  • Kl. 13: Socialdemokratiet
  • Kl. 15: Venstre
  • Kl. 18: SF

LØRDAG DEN 19. JUNI

  • Kl. 10: Det Konservative Folkeparti
  • Kl. 13: Dansk Folkeparti
  • Kl. 15: Enhedslisten
  • Kl. 18: Nye Borgerlige

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Camilla Laudrup

Vicedirektør, Danmarks Underholdningsorkester, fhv. direktør, Foreningen Folkemødet
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)









0:000:00