Se Pernille Vermunds partiledertale: "Den socialdemokratiske stat kan nok give os trygheden, men vi betaler med friheden."

Der var både buhråb og klapsalver ved hovedscenen i Allinge, da Pernille Vermund (NB) holdt sin partiledertale ved årets Folkemøde. I talen gav hun danskerne et valg: Tryghed eller frihed. 

Mads Outzen

Efter en overordentlig varm eftermiddag på Folkemødet var Pernille Vermund den sidste til at afholde partiledertale på årets Folkemøde.

Det var en tale, som tog os fra det "produktive Danmark" i Sønderjylland helt ind til Christiansborg, hvor kritikken især gik på Mette Frederiksen og den socialdemokratiske forvaltning af magten under coronakrisen.

"Mette Frederiksen kunne ikke forvalte den magt, hun fik – og hun har siden vist, at hun er meget dårlig til at give den fra sig igen," sagde Pernille Vermund om regeringens håndtering af coronakrisen og tilføjede: 

"Sådan er det nok generelt med politikere og magt. De er gode til at tage den. De har svært ved at slippe den." 
  
Tryghed eller frihed? 
Det var meget få positive tilkendegivelser, som Mette Frederiksens regering fik med på vejen, bortset fra en anerkendelse af nedlukning i marts sidste år, som Nye Borgerlige også selv var med til at bakke op om.

Vermunds kritik af regeringen gik især på coronarestriktionerne, men kom også forbi det fejlslagne forslag om et udrejsecenter på Langeland, regeringens nye forslag til opdeling af gymnasier efter forældrenes indkomst og hjemtagelsen af danske mødre og børn fra fangelejrene i Syrien.

Ifølge Pernille Vermund kan den socialdemokratiske tilgang til de politiske problemer give danskerne tryghed, men det kommer ikke uden en pris.

"Den socialdemokratiske stat – og det har vi lært under coronaen – kan nok give os trygheden, men vi betaler med friheden."

Og mens eftermiddagssolen stadig strålede over Allinge slog Vermund fast, hvad hun mente om den sag.

"En borgerlig som jeg svarer, at friheden til at vælge selv til hver en tid står over statens behov for med tvang at konstruere en såkaldt ’social ligestilling’." 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024