Danske Statsministre #5: Havde Estrups efterfølger evnerne til at navigere i en glohed Rigsdag?

PODCAST: Tage Reedtz-Thott bliver Danmarks 13. statsminister og tager over, efter at J.B.S Estrup – Danmarks længst siddende regeringsleder – stopper som landets leder. Estrup kan dog ikke lade være med at kritisere og obstruere Reedtz-Thotts mere midtersøgende kurs.

Tage Reedtz-Thott fra Højre – det samme parti som Estrup – overtog posten som konseilspræsident i 1894 og sad på posten frem til 1897.

Her skulle han navigere i en Rigsdag, der havde Estrups halvdiktatoriske tilgang friskt i erindringen, og det skulle til slut vise sig at blive en stor udfordring for Reedtz-Thott overhovedet at lande en finanslov i 1897 – noget, som også dengang kunne volde store problemer.

Vores værter, Andreas Bach Mortensen og Nicolai Søndergaard Kjær, guider dig igennem landets 13. statsminister her.

Klik her, og abonner på Danske Statsministre i iTunes. Find os på PodBean her og på Soundcloud her.

 

Forrige artikel Altinget special: Amnesty-generalen mener, at der er brug for at genfortælle menneskerettighederne Altinget special: Amnesty-generalen mener, at der er brug for at genfortælle menneskerettighederne Næste artikel Parlamentet#11: Happy Valentine! Ambassadørens briefing, britisk vasalstat-angst og startskud til ny kamp om topposter Parlamentet#11: Happy Valentine! Ambassadørens briefing, britisk vasalstat-angst og startskud til ny kamp om topposter
Jakob Ellemann-Jensen bliver ny formand for Venstre

Jakob Ellemann-Jensen bliver ny formand for Venstre

FORMANDSSKIFTE: Venstres nye formand er Jakob Ellemann-Jensen, der lørdag formiddag blev valgt uden modkandidat på Venstres ekstraordinære landsmøde i Herning. Ellemann bliver Venstres 11. formand siden 1929.