Datatilsynet får 16,8 millioner ekstra frem mod 2025

I finansloven for 2022 tildeles Datatilsynet 16,8 millioner kroner mere fra 2022 til 2025. Regeringen havde ellers i sit finanslovsudspil lagt op til fremtidige besparelser på tilsynet, mens DI og Venstre længe har argumenteret for, at der skal flere midler til.

Regeringen, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Alternativet og Kristendemokratierne har i finansloven for 2022 besluttet at uddele nye midler til Datatilsynet.
Regeringen, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Alternativet og Kristendemokratierne har i finansloven for 2022 besluttet at uddele nye midler til Datatilsynet.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Peter Ingemann Nielsen

Datatilsynet får i perioden 2022 til 2025 tilført 16,8 millioner kroner ekstra. Det kommer oveni tilsynets nuværende budget på 44,6 millioner kroner.

Det fremgår af finansloven for 2022, hvor det lyder, at de ekstra midler skal "styrke Datatilsynets opsøgende arbejde med at rådgive og vejlede myndigheder og virksomheder i sikker behandling af borgernes data".

Dermed imødekommer regeringen og aftalepartierne ønsket fra Digitaliseringspartnerskabet, der som anbefaling nummer ét har at styrke Datatilsynet. Partnerskabet kom med sine anbefalinger 1. oktober.

I regeringens finanslovsudspil fra august i år lagde den ellers op til at fastholde besparelser i Datatilsynet fra 2023 - efter først at øge bevillingen i 2022.

{{toplink}}
Læs også

Datatilsynet

Datatilsynet er den centrale uafhængige myndighed, der fører tilsyn med, at reglerne om databeskyttelse bliver overholdt.

Tilsynet rådgiver og vejleder, behandler klager og gennemfører tilsyn hos myndigheder og virksomheder.

De nye midler til Datatilsynet fra finansloven for 2022 er målrettet til opsøgende rådgivning.

I 2021 har tilsynet cirka 65 ansatte og et budget på 44,6 millioner kroner.

Regeringens udspil fra august, som indeholdt besparelser af Datatilsynet fra 2023, mødte stor kritik fra blandt andre DI og Venstre.

"Nedskæringerne kommer fra 2023 og frem, og det er ikke godt nok. Det er uholdbart, at Datatilsynet skal være færre personer, for Datatilsynets bevilling går jo til at ansætte mennesker i rådgivnings- og kontrolfunktionerne," lød det fra DI Digital-direktør Rikke Hougaard Zeberg til Altinget.

Også Venstre stemte i med kritik.

0:000:00