Analyse af 
Emma Qvirin Holst

De står til at blive valgt for Konservative

Selvom Konservative nærmer sig sit valgresultat i 2019, bliver der stadig plads til nye i folketingsgruppen. Men det er heller ikke alle nuværende medlemmer, som bliver. Altinget Christiansborg har kigget på, hvem der står til at blive valgt for partiet ifølge en ny mandatprognose.

Foto: Philip Davali, Emil Helms og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix. Grafik af Altinget
Emma Qvirin Holst

Konservative stod før valgkampen til næsten at få fordoblet sin folketingsgruppe.

Kort før målstregen står partiet nu i stedet til at sige farvel til mindst to folketingsmedlemmer.

Men der bliver samtidig plads til nyt konservativt blod på Christiansborg, mens et par tidligere V-medlemmer også kan øjne muligheden for et genvalg.

Det viser en ny geografisk prognose, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget på baggrund af data fra Kantar Public og Epinion.

I prognosen står Konservative i alt til at få 14 mandater. Med udgangspunkt i det giver Altinget Christiansborg et bud på, hvem der bliver valgt for Konservative.

Konservative har medvind i hovedstaden. Her er der lagt op til et spændende og potentielt tæt opgør om to pladser i Folketinget, hvor mindst fire kandidater ser ud til at kunne komme i spil.

Den ene er nuværende folketingsmedlem Katarina Ammitzbøll, som sandsynligvis står til genvalg.

Men hun bliver udfordret af Helle Bonnesen, som denne gang ikke får stjålet sine borgerlige stemmer på Østerbro af Tommy Ahlers, og den nye folketingskandidat Laura Lindahl. Hun har en fortid som folketingsmedlem for Liberal Alliance, men nu har hun fået en fremtræden rolle i byrådet på Frederiksberg.

Foruden de tre kvinder er der også en mand, som også bør nævnes, når man taler om Konservative i København. Nikolaj Bøgh, som også sidder i byrådet på Frederiksberg. Han fik næstflest stemmer i 2019, og han bør derfor ikke dømmes ude. Hans udfordring kan være, at han primært vinder vælgere på sin hjemmebane på Frederiksberg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024