Der kører et diplomatisk skakspil mellem DBU og FIFA. Nu kritiserer organisationer FIFA's seneste træk

Play the Game og Amnesty er kritiske over for FIFA's svar på DBU's åbne brev, der kræver forbedringer for migrantarbejderne i Qatar. De roser samtidig det danske fodboldforbund og opfordrer til, at man finder allierede uden for Skandinavien, så man kan fortsætte med at lægge pres på FIFA.

DBU-toppen har med formand Jesper Møller i spidsen forsøgt at lægge pres på FIFA og Qatar. Nu opfordrer organisationer DBU til at fortsætte trykket.
DBU-toppen har med formand Jesper Møller i spidsen forsøgt at lægge pres på FIFA og Qatar. Nu opfordrer organisationer DBU til at fortsætte trykket. Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

FIFA svarer ikke tilstrækkeligt på konkrete DBU-krav og tegner et for rosenrødt billede af FIFA's indsats i Qatar.

Sådan lyder dommen fra Play the Game over det brev, som FIFA tidligere på ugen sendte til DBU.

"Det virker ikke som om, at FIFA helt har forstået alvoren i kravene fra DBU," siger senioranalytiker Stanis Elsborg.

FIFA's seneste træk er et svar på et diplomatisk pres fra blandt andre DBU, som i et åbent brev har krævet, at Qatar implementerer de vedtagne reformer af migrantarbejdernes rettigheder. Samtidig vil DBU have overblik over, hvor mange migrantarbejdere, der er døde i forbindelse med opførslen af VM-infrastruktur. 

Det er et brev, hvor FIFA slipper lidt for let henover de krav og spørgsmål, som DBU rejser.

Men FIFA's svar imponerer ikke just senioranalytikeren.

"Jeg synes jo, det er et brev, hvor FIFA slipper lidt for let henover de krav og spørgsmål, som DBU rejser. Især i forhold til obduktion af migrantarbejdere, hvor FIFA er tilbøjelige til ikke at ville tage det seriøst nok i deres svar," siger Stanis Elsborg og fortsætter.