To danske socialdemokrater stemte imod, da EU gik ind i sag om FIFA og Qatar

Christel Schaldemose og Marinne Vind fulgte den socialdemokratiske gruppe i parlamentet og stemte imod, at EU skulle vedtage en resolution om FIFA og Qatar. "En fejl," indrømmer Schaldemose, som mener, partifællen Niels Fuglsang bærer ansvaret.

Christel Schaldemose (S) stemte i sidste uge imod, at EU skal komme med en resolution, der udtrykte kritik af FIFA og Qatar.
Christel Schaldemose (S) stemte i sidste uge imod, at EU skal komme med en resolution, der udtrykte kritik af FIFA og Qatar.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

To socialdemokratiske medlemmer af Europaparlamentet var i sidste uge på modstanderholdet, da salen skulle tage stilling til, om EU skulle udtrykke kritik af FIFA og Qatar.

For selvom Christel Schaldemose (S) og Marinne Vind (S) torsdag endte med at tilslutte sig resolutionen, der fordømte "omfattende" korruption i FIFA, stemte de to sosser tidligere på ugen imod, at parlamentet overhovedet skulle komme med en udtalelse i sagen.

Det undrer Enhedslistens MEP'er Nikolaj Villumsen.

"Jeg forstår virkelig ikke, at danske socialdemokrater forsøger at bekæmpe, at vi udtrykker kritik af Qatar og FIFA," siger han. 

Det har ikke været muligt at træffe Marianne Vind for en kommentar, men Christel Schaldemose lægger sig fladt ned.

"Det var en fejl," siger hun nu.

Jeg valgte at følge mine gruppes linje, og så først bagefter gik det op for mig, hvad det handlede om.

Christel Schaldemose
Medlem af Europaparlamentet (S)

Vidste ikke gruppen var imod
Den socialdemokratiske gruppe i parlamentet var modstandere af, at der skulle være en EU-resolution. Og hun valgte slavisk at stemme efter gruppens indstilling.

"Jeg valgte at følge mine gruppes linje, og så først bagefter gik det op for mig, hvad det handlede om," siger Christel Shcaldemose.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00