DF om offentligt forbrug: Anerkender ikke, at en borger koster det samme i dag som for 5 år siden

VIDEO: Væksten i det offentlige forbrug følger ikke den demografiske udvikling, lyder kritikken af regeringens finanslovsudspil. Men det handler ikke kun om at bruge penge, siger DF's finansordfører, René Christensen.

"Jeg anerkender ikke, at hver gang vi bliver én borger mere, så koster det nøjagtig det samme i dag som for fem år siden."

Sådan svarede DF's finansordfører, René Christensen, under førstebehandlingen af regeringens finanslovsforslag torsdag, da Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, efterlyste et klart svar på, om DF var villig til at lade de offentlige udgifter følge den demografiske udvikling. 

Finansordføreren mener imidlertid ikke, at det kun handlede om at bruge flere penge, men også at bruge dem mere effektivt. Til gengæld kunne han udstede en garanti på, at der aldrig ville være minusvækst i en finanslov, som DF har lagt stemmer til.

Flere børn og ældre koster
Baggrunden er, at regeringen i sidste uge fremlagde sit finanslovsudspil, der lægger op til en vækst i det offentlige forbrug. 

Kritikere af udspillet har imidlertid slået tvivl om, hvorvidt der er tale om en realvækst i regeringens finanslovsudspil på grund af den demografiske udvikling. Der bliver relativt flere børn og ældre, hvilket alt andet lige betyder større omkostninger.

Det er dog ikke en logik, som finansordfører René Christensen var enig i, og han kaldte det under førstebehandlingen for en "tåbelig" diskussion.

Dagbladet Jyllands-Posten kunne samme dag som fremlæggelsen af regeringens finanslovsudspil desuden fortælle, at det demografiske træk har været større end væksten i det offentlige forbrug de seneste tre år og efterladt en manko på -4,4 milliarder kroner.

Forrige artikel S-profil bliver ejendomsmæglernes nye toplobbyist S-profil bliver ejendomsmæglernes nye toplobbyist Næste artikel Finanslovsdebat: Strid om besparelser på uddannelse, DF vil stoppe udhuling af folkepensionen, og er Klods Hans virkelig socialdemokrat? Finanslovsdebat: Strid om besparelser på uddannelse, DF vil stoppe udhuling af folkepensionen, og er Klods Hans virkelig socialdemokrat?