Disse ministerier brugte flest penge på konsulenter i 2018

DOKUMENTATION: Staten brugte 4,6 milliarder kroner på konsulenter i 2018. Få overblik over, hvilke ministerier der brugte mest, og hvor meget managementkonsulenterne fylder i det samlede billede.  

Staten brugte i 2018 4,6 milliarder kroner på konsulenter.

Det er en stigning på halvanden milliard siden 2015.

Altinget har fået aktindsigt i ministeriernes konsulentforbrug fra Moderniseringsstyrelsen.

Med godt 1,2 milliarder brugt på konsulentydelser i 2018 alene skiller det stærkt reformramte Skatteministerium sig ud. Over en fjerdedel af statens indkøbte konsulentydelser er lagt i Skatteministeriet. 

Ole Birk Olesens ministerium bruger mest på managementkonsulenter
Transport-, Bygnings- og Boligministeriet var i 2018 den næststørste indkøber af konsulenter i staten, om end man med 421 millioner kroner ligger markant under Skatteministeriets forbrug. Til gengæld er ministeriet topscorer på forbruget af managementkonsulenter.

Ud af det samlede beløb har Ole Birk Olesens ministerium brugt 357 millioner kroner på managementrådgivning, hvilket svarer til 82 procent af det samlede forbrug.

Til sammenligning brugte Skatteministeriet 18 procent af det samlede beløb på managementkonsulenter, Finansministeriet 26 procent og Justitsministeriet 24 procent.

I en mindre skala har Børne- og Socialministeriet brugt 111 millioner af de samlede 122 millioner kroners på managementrådgivning, hvilket svarer til 91 procent. 

Managementkonsulent-forbruget faldet siden 2017
Statens samlede forbrug på managementkonsulenter var i 2018 1,7 milliarder kroner, hvilket er et fald på cirka 400 millioner fra de 2,1 milliarder, man brugte i 2017.

I 2015 brugte staten, hvad der i 2018-priser svarer til 805 millioner kroner, og i 2016 852 millioner kroner.

Nedenfor er statens konsulentindkøb for samtlige ministerier opgjort i et søjlediagram, der indeholder beløb for både it-konsulenter og managementkonsulenter. Statsministeriet er udeladt, da de ifølge Moderniseringsstyrelsen ikke havde konteret nogen konsulentindkøb i 2018. 

Forrige artikel Liberal Alliance har mistet mere end 100.000 vælgere siden folketingsvalget Liberal Alliance har mistet mere end 100.000 vælgere siden folketingsvalget Næste artikel Frivillige laver store dele af vores drikkevand: Men politisk og økonomisk pres udfordrer frivilligheden Frivillige laver store dele af vores drikkevand: Men politisk og økonomisk pres udfordrer frivilligheden
Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

ÅRSMØDE: Hårdere straffe og en ydelse på dagpengeniveau for at passe egne børn i hjemmet er blandt Dansk Folkepartis formands forslag i sin årsmødetale. Her opridser Kristian Thulesen Dahl otte punkter, som partiets politik skal dreje sig om i de kommende år.