Dragørs borgmester fortsætter på posten

KOMMUNALVALG: Efter flere dages forhandlinger har man fundet en borgmester i Dragør. Eik Bidstrup (V) tager fire år mere på posten.

Dragørs borgmester kommer også til at hedde Eik Bidstrup i den kommende valgperiode.

Fire dage efter kommunalvalget har Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti indgået en konstitueringsaftale og peger på Eik Bidstrup til borgmesterposten. 

Det skriver borgmesteren selv på Facebook lørdag aften. 

"Det tillidsfulde samarbejde, som har medvirket til en god udvikling i kommunen i de seneste 2 valgperioder, kan dermed fortsætte. Det giver et godt fundament for fastholdelse af en solid kommunal økonomi, service og velfærd de kommende 4 år," skriver Eik Bidstrup.

Ved kommunalvalget 21. november var borgmesteren da også den kandidat, der fik flest personlige stemmer. 929 blev det til eller 11,5 procent af det samlede antal stemmer. 

Eik Bidstrup blev udpeget til borgmester for første gang i 2013, og også dengang var der strid om borgmesterkæden.

Både S og lokallisten Tværpolitisk Forening (T) bejlede dengang til posten, men den endte som bekendt hos Eik Bidstrup.

Slagelse og Læsø mangler
96 ud af 98 kommuner har nu fundet en borgmester. Slagelse og Læsø mangler dog fortsat.

I begge kommuner meldte man ellers ud, at det var henholdsvis John Dyrby Paulsen (S) og Karsten Nielsen (DF), der skulle have borgmesterposten, men siden har der været uklarhed om konstitueringen. 

I Slagelse meddelte socialdemokraten John Dyrby Paulsen allerede på valgnatten, at han skulle være borgmester med opbakning fra SF, Enhedslisten, Liberal Alliance og Radikale.

Siden fik Radikale kolde fødder, og parterne har endnu ikke kunnet blive enige om en konstitueringsaftale. Den siddende V-borgmester Stén Knuth er derfor stadig i spil til posten.

På Læsø fik Dansk Folkeparti onsdag sin første borgmester nogensinde i Karsten Nielsen, men den siddende borgmester Tobias Birch Johansen (V) nægter at opgive kampen om at fortsætte på posten.

Venstre-borgmesteren har derfor åbnet forhandlinger med Folmer Hjort Kristensen (S), men heller ikke på Læsø er der klarhed over, hvem der skal tage vare på borgmesterkæden efter nytår. 

Forrige artikel Professor: Bykonges store valgsejr skyldes genopfindelse af demokratiet Professor: Bykonges store valgsejr skyldes genopfindelse af demokratiet Næste artikel Ny analyse: Så meget skal kommunerne spare på hjælp til ledige Ny analyse: Så meget skal kommunerne spare på hjælp til ledige