Dyrby satser på fire år som borgmester i Slagelse

AFTALE: Trods aftale om at dele borgmesterposten i Slagelse med Villum Christensen planlægger John Dyrby Paulsen at blive siddende som borgmester helt frem til og med 2021.

John Dyrby Paulsen (S) blev borgmester i Slagelse med afsæt i en aftale om at overlade posten til Villum Christensen (LA) efter to år. Nu planlægger Dyrby at være borgmester i fire år.
John Dyrby Paulsen (S) blev borgmester i Slagelse med afsæt i en aftale om at overlade posten til Villum Christensen (LA) efter to år. Nu planlægger Dyrby at være borgmester i fire år.Foto: /ritzau/Jens Dresling
Kim Rosenkilde

Et borgmesterskifte indgår ikke i Slagelse Kommunes nytiltrådte borgmesters planlægning for de kommende fire år.

Det på trods af at John Dyrby Paulsen (S) blev borgmester på baggrund af en usædvanlig aftale om at dele borgmesterposten med LA's Villum Christensen efter to år.

Nu sigter John Dyrby Paulsen i stedet mod at holde fast på borgmesterkæden helt frem til næste kommunalvalg i 2021.

”Min planlægningshorisont er de næste fire år. Jeg går ikke og planlægger med, at nu er jeg her i to år og så færdig,” siger John Dyrby Paulsen.

Alt det, jeg laver, tager udgangspunkt i en planlægning for fire år.

John Dyrby Paulsen (S), Borgmester i Slagelse Kommune

Aftalen mellem LA og Socialdemokratiet om at dele borgmesterposten i Slagelse blev indgået i december og afsluttede efter ti dages fastlåste forhandlinger et af de mest dramatiske konstitueringsforløb ved efterårets kommunalvalg.

Villum: Der kan ske så meget
I praksis er der stort set ingen mulighed for at afsætte en borgmester mellem valgene, når han først har fået opbakning på det konstituerende byrådsmøde.

Det er dermed helt op til John Dyrby Paulsen selv, om han har tænkt sig at trække sig, hvis Villum Christensen kræver det og ellers kan samle et flertal bag sig.

”Den aftale, vi har lavet, er, at det er en mulighed, hvis det ønskes. Men jeg har det ikke sådan, at nu bliver jeg nødt til kun at planlægge for to år. Alt det, jeg laver, tager udgangspunkt i en planlægning for fire år,” siger John Dyrby Paulsen.

Villum Christensen tager imidlertid borgmesterens planlægning med sindsro. Om han selv ønsker at gøre brug af aftalen om et borgmesterskifte, har han endnu ikke besluttet.

”Vi har lavet en aftale, om at jeg har muligheden om to år. Men der kan ske så meget på den tid. Jeg har jo også nogle andre job,” siger Villum Christensen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Dyrby Paulsen

Direktør, Dansk e-Mobilitet, fhv. MF og borgmester i Slagelse (S)
cand.polit. (Københavns Uni. 1990), hd i udenrigshandel (Handelshøjskolen i København 1992)

Villum Christensen

Viceborgmester (LA), Slagelse Kommune
cand.phil. (Københavns Uni. 1980), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1981), MPM (Syddansk Uni. 2005)

0:000:00