Om  
Henning Overgaard

Efter sag om dobbeltliv: Første kandidat til formandsposten i 3F melder sig

3F's forbundssekretær, Henning Overgaard, har som den første meldt sig som formandskandidat i fagforeningen. Formandsposten blev ledig, da den tidligere 3F-boss Per Christensen måtte trække sig efter afsløringer af hans dobbeltliv.

Henning Overgaard fremhæver Arne-pensionen og
dagpengeløftet fra ”Danmark kan mere”, som to resultater hans formandskab vil stå på skuldrende af.
Henning Overgaard fremhæver Arne-pensionen og dagpengeløftet fra ”Danmark kan mere”, som to resultater hans formandskab vil stå på skuldrende af.Foto: Pressefoto
Mathias Bach

Når 3F 8. april skal vælge en ny formand vil fagforeningens nuværende forbundssekretær Henning Overgaard være at finde på stemmesedlen.

Det oplyser 3F i en pressemeddelelse.

Henning Overgaard er den første, der melder sin formandskandidatur til posten i Danmarks største fagforening. Som formand lægger han i grove træk op til at videreføre 3F's politiske kurs, men enkelte områder vil han prioritere højere.

"På to områder vil jeg dog justere fagforeningskursen. Vi skal prioritere indsatsen på arbejdspladserne højere. Og vi skal stille større krav til arbejdsgiverne om at løfte deres del af ansvaret for den danske arbejdsmarkedsmodel," udtaler Henning Overgaard ifølge pressemeddelelsen.

Læs også

Formandsposten i 3F blev ledig, da den ellers populære tidligere formand Per Christensen i januar måtte træde tilbage. Det skete efter, at B.T. og Altinget bragte historier om, at han i to omgange havde levet et dobbeltliv med i alt fire kvinder og brugt sit arbejde i 3F som dække.

Siden konstituerede 3F Tina Christensen som formand på et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde. Hun var næstformand i fagforening under Per Christensen.

Henning Overgaard er 50 år gammel og har været forbundssekretær og en del af fagforeningsledelsen i 3F siden 2016. Han har en lang karriere i 3F's afdeling i Esbjerg bag sig og har senest haft ansvaret for forbundets indsats mod social dumping.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henning Overgaard

Forbundsformand, 3F, formand, Pensiondanmark
lager- og transportarbejder

0:000:00