Efter valget venter en beslutning: Skal Danmark sagsøge EU-Kommissionen for grønstempling af gas?

Østrig har sagsøgt EU-Kommissionen for at sætte naturgas og atomkraft på EU's grønne taksonomi over bæredygtige investeringer. Efter folketingsvalget vil en ny regering beslutte, om Danmark skal tilslutte sig søgsmålet.

Skal, skal ikke sagsøge EU-Kommissionen for at stemple gas og atomkraft som grønne investeringer? Det spørgsmål ligger og venter på klimaministerens bord efter valget, uanset om vedkommende hedder Dan Jørgensen eller noget andet. 
Skal, skal ikke sagsøge EU-Kommissionen for at stemple gas og atomkraft som grønne investeringer? Det spørgsmål ligger og venter på klimaministerens bord efter valget, uanset om vedkommende hedder Dan Jørgensen eller noget andet.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Kampen mod EU-Kommissionens grønstempling af gas og atomkraft er ikke slut.

Således har Østrig gjort alvor af truslen om at sagsøge EU-Kommissionen over grønstemplingen af naturgas og atomkraft.

Spørgsmålet er nu, om Danmark vil gøre det samme.

Herhjemme vurderer Klimaministeriet sammen med andre ministerier sagen. Men den endelige beslutning vil først blive taget, når en ny regering er på plads.

Østrigs søgsmål mod Kommissionen ved EU-Domstolen er netop modtaget, og de forskellige argumenter i sagen vil nu blive vurderet.

"Der vil blive taget stilling hertil efter valget," lyder det.

Taksonomien er groft sagt en samling regler for, hvad der må kaldes en investering i bæredygtig energi. Den skal fungere som en slags grønt stempel, så man som eksempelvis pensionskunde kan være sikker på, at ens penge blive investeret i den grønne omstilling.